14. OPATIJSKA OLIMPIJADA UMIROVLJENIKA Bogat program s ciljem očuvanja zdravlja

Autor: Nikola Cvjetović 10.05.2022

wp-content/uploads/2015/05/olipmijada umirovljenika 2015 opatija-2.jpg

Organizator za sve sudionike osigurava osvježavajuće piće, voće, liječničko osoblje i stručne voditelje aktivnosti, a sve informacije i prijave mogu se ostvariti na ksr.gorovo@gmail.com i na 091/ 420 06 50.

Opatija - 'Stara dama' će i ove godine biti domaćin aktivnog druženja osoba treće dobi te će se tako u četvrtak 12 svibnja, s početkom u 9:30 sati, na trgu Sportske dvorane Marino Cvetković održati 14. Opatijska olimpijada umirovljenika i to u suorganizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo Opatija, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije i Hrvatskog Crvenog križa – Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana Crvenog križa, Tjedna Crvenog križa (8 – 15. svibnja) i Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti.

- Ova tradicionalna manifestacija uvijek privuče brojne sudionike za koje organizator priprema bogat program te će tako biti i ove godine. Olimpijada započinje u 9:30 sati programom Vježbajmo zajedno Bodycore kojeg će voditi viši fizioterapeut Tajana Stakić, dok će u isto vrijeme svim sudionicima Crveni križ Opatija omogućiti mjerenje tlaka. U 10:15 započinje program sportsko rekreativnih igara te će se tako umirovljenici moći okušati u streličarstvu i bacanju kolutova. Svi zainteresirani će moći sudjelovati i u programu nordijskog hodanja i pješačenja – Korakom do zdravlja, koji započinje u 10.30 sati i u kojem će moći odabrati jednu od dvije ponuđene rute: laganu stazu u dužini od 2 km i cca.1 h hodanja na ruti Lipovica – Villa Angiolina – Lipovica ili srednje tešku stazu dužine 7 km i cca. 2 h hodanja na ruti Lipovica – Pobri – šetalište Carmen Sylva – Slatina – Lungomare – Lipovica. Organizator napominje kako sve navedene aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, kako sudionici u njima sudjeluju na vlastitu odgovornost te ih poziva da se adekvatno pripreme za sudjelovanje što podrazumijeva sportsku opremu, zaštitu od sunca te dovoljnu količinu vode. Prijave se primaju zaključno do početka aktivnosti, a sudionike prijavljuje voditelj ekipe, poručili su organizatori.

Organizator za sve sudionike osigurava osvježavajuće piće, voće, liječničko osoblje i stručne voditelje aktivnosti, a sve informacije i prijave mogu se ostvariti na ksr.gorovo@gmail.com i na 091/ 420 06 50. Posebnu zahvalu organizator upućuje pokroviteljima, a to su: Grad Opatija, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski savez sportske rekreacije, Opatija 2000 zdravi grad i Klub 60+ Opatija. 14. Opatijska olimpijada umirovljenika je još jedna potvrda da Opatija itekako baštini sportske i rekreacijske aktivnosti što potvrđuje itekako bogat kalendar istih tijekom cijele godine.