1.B HVL : Pobjeda u lokalnom derbiju

Autor: Nikola Cvjetović 12.04.2022

Najučinkovitiji kod domaćih igrača bili su Lucijan Dujmić i Gabrijel Burburan s po četiri pogotka.

Rijeka - Opatijski vaterpolisti pobijedili su u 6.kolu 1.B HVL ekipu Crikvenice u lokalnom derbiju koji je odigran na bazenu Kantrida pred pedesetak gledatelja. Bez obzira na izostanke nekolicine važnih igrača očekivala se puno lakša utakmica i uvjerljivija pobjeda Opatijaca, ali takvog mišljenja nisu bili borbeni Crikveničani koji su držali utakmicu ”otvorenom” praktički sve tamo negdje do polovine treće četvrtine kada su opatijski vaterpolisti dodali gasa i serijom 6 : 0 riješili sve nedoumice oko pobjednika ovog derbija.

Najučinkovitiji kod domaćih igrača bili su Lucijan Dujmić i Gabrijel Burburan s po četiri pogotka dok se kod izuzetno preciznih gostiju, koji su na kraju utakmice imali šut iz igre čak 80%, posebno istaknuo vratar Stojčić Mureta sa 16 obrana.

Opatijci su ovom pobjedom nakon polovice odigranog prvenstva na učinku od po 3 pobjede i poraza te će im za iskorak prema gornjem dijelu ljestvice biti potreban i poneki bod s gostovanja, za što će ime se prva prilika pružiti već u utakmici 7.kola s vrlo dobrim Zagrebom.

Bazen Kantrida
Utakmica 6.kola 1.B HVL
Suci : Beltrame i Saftić
VK Opatija LRH : VK Crikvenica 14 : 9
( 4 : 2, 3 : 4, 4 : 2, 3 : 1 )

VK Opatija LRH : Dipić, Biščević, Liber, Vucelić 1, Peroš 1, Uhač, Lu.Dujmić 4, Burburan 4, Petrić 2, Sklepić 1, Vukelić, B.Smokvina 1, Kolanović, T.Smokvina
Trener : Danijel Kancijanić

VK Crikvenica : Stojčić Mureta, L.Barišić 1, Galić, M.Barišić 1, Doknić 1, F.Pavlić, Novkovski, Kirinec 2, Domijan, Šurbek 2, Škiljan 2, Krota, Matejčić, L.Pavlić
Trener : Zoran Brozičević

Više sa portala poduckun.net ...