3. Decathlon cup u malom rukometu u humanitarnom tonu

Autor: Nikola Cvjetović 01.03.2024

Od 11 do 14 sati bit će izloženi razni radovi i kreacije koje su napravile osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju.

Opatija - U sklopu projekta „Rukomet za sve” ove subote 2. ožujka u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiju s početkom u 10 sati održava se 3.Decathlon cup u malom rukometu. Udruga sportske rekreacije Ad Liberos iz Opatije u zajedničkoj suradnji s RK Liburnija Opatija organizira turnir na kojemu će nastupiti preko 30 ekipa dječaka i djevojčica iz Primorsko-goranske, Istarske, Ličko senjske i Karlovačke županije.

Manifestaciji se također priključuju osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju koja će u sklopu turnira pokazati svoje vještine u rukometu koje su do sada savladali kroz projekt „Rukomet za sve” koji se bazira na razvoju i poboljšanju motorike kroz elemente rukometne igre. Cilj ovoga turnira je ujedno i jačanje sportske inkluzije kao i pružanje jednakih mogućnosti osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju, te poticanje na bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima u skladu s njihovim mogućnostima.

- Iznimno smo sretni i ponosni što ove godine naš turnir ima i humanitarnu notu, naime sav prihod usmjerava se na jačanje sportske inkluzije i razvoj programa „Rukomet za sve” za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Na turniru očekujemo preko 300 djece što nas jako veseli. Ovim putem želimo pozvati i sve naše sugrađane da nas posjete u dvorani gdje će uz mnoštvo sportske zabave moći i pogledati kreativne radove naših korisnika, poručila je Suzy Topić iz Udruge sportske rekreacije Ad Liberos.

Turnir započinje u 10 sati kada nastupaju djevojčice, a od 14 sati terene preuzimaju dječaci. Od 11 do 14 sati bit će izloženi razni radovi i kreacije koje su napravile osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju. Oni će ujedno od 13 sati voditi i glavnu riječ na terenu.

Više sa portala poduckun.net ...