30. izdanje Carneval Cupa privuklo 100 mladih jedriličara, ali održano svega jedno jedrenje

Autor: Nikola Cvjetović 11.03.2024

Južina, veliki val i teške kišne kapi dozvolili samo jedno jedrenje.

Opatija - Uvjeti nisu bili naklonjeni mladim jedriličarima koji su se proteklog vikenda okupili u opatijskoj luci na 30. izdanju međunarodne jedriličarske regate za klasu Optimist pod nazivom Carneval Cup.

- Ovogodišnje jubilarno izdanje regate opravdalo je svoj status međunarodnog karaktera s obzirom na to da je na natjecanju prisustvovalo 18 klubova iz Italije, Slovačke, Austrije i Hrvatske. Unatoč neumornoj bonaci, ipak se Eol u nedjelju smilovao jedriličarima te je u opatijskom akvatoriju zapuhalo jugo snage do 15 čvorova praćeno s dva metra vala. Ovakvo jugo omogućilo je da se odjedri jedan plov. Nažalost, natjecanje nije moglo biti nastavljeno radi vjetra koje je donijelo sa sobom kišne oblake koji su naposljetku utišali vjetar. Sve je okončano podjelom nagrada na opatijskom mulu. Iako je regata bila nominirana za odabir sastava hrvatske juniorske reperezentacije zbog nedostatka vjetra ipak neće biti bodovana jer su za valjanost regate bila potrebna još dva plova, objasnili su organizatori iz JK Opatija.

Najbolji u jedinom održanom jedrenju bio je Juraj Lencović iz JK Galeb iz Kostrene. Drugo mjesto pripalo je njegovom kolegi Gašparu Šimiću, a treće Alexandri Ivanovi iz JK Opatije koja je ujedno bila i najbolje plasirana djevojčica. Na četvrto mjesto u ukupnom poretku i drugo u konkurenciji djevojčica plasirala se Vita Erceg (JK Optimist, Opatija), a peta u ukupnom i treća među djevojčicama bila je Laura Čugalj (JD Val, Crikvenica).

Najbolji u konkurenciji jedriličara do 12 godina bili su Leni Sejfo Begzić (JK Maestral, Rovinj) i Ana Perušić (JK Galeb, Kostrena).

Više sa portala poduckun.net ...