[FOTO] 40 plivača za 40 godina ACI-ja: U Ičićima održana promotivna utrka daljinskog plivanja

Autor: Marina Pauletić 09.09.2023

Zanimljivost utrke jest ta što se brojni sudionici prvi puta utrkuju u moru.

Ičići – Danas su Ičići, odnosno njegov akvatorij u znaku daljinskog plivanja i obilježavanja 40 godina poslovanja tvrtke ACI. Radi se o tome da je tvrtka ACI postala generalni sponzor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja te je tim povodom savez odlučio održati promotivnu utrku.

Cilj je bio okupiti 40 plivača za 40 godina, a okupilo ih se čak 46 većinom iz riječkog Plivačkog kluba Kantrida. Plivači su uzrasta od 12 do 17 godina, plivalo se kilometar i pol, a svi sudionici dobili su posebno dizajnirane kapice i majice za ovu prigodu. S obzirom da je utrka promotivna, pobjednika nema, već su pobjednici svi. Plivačka je staza bila označena s tri bove, nakon treće bove plivači su se okretali lijevim ramenom za 180 stupnjeva i vratili natrag.

„Naš savez po prvi puta ima generalnog sponzora pa se naše hrvatsko prvenstvo stoga zove ACI Cro Cup Race. Ukupno se pliva deset utrka te je do kraja prvenstva ostala još jedna. Utrka u moru zapravo je simbolična. Radi se o simbiozi – more spaja brodove, spaja ljude i tu je ta poveznica ACI-ja i svega onoga što smo zajednički napravili. Zahvaljujem ACI-ju što nam je izašao ususret, njihovo sponzorstvo jako će nam pomoći kod narednih svjetskih prvenstava, ali i možebitnih odlazaka na Olimpijske igre, ako koji naš plivač izbori nastup“, kazao je Dražen Adžić, predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Ono što je svakako zanimljivo kod ove utrke je upravo to što se ne pliva u bazenu, već u moru što je izazov za plivače jer more pruža drugačije uvjete. Tu je segment valova i morskih struja te brojni plivači danas po prvi puta plivaju utrku u moru, odnosno open wateru. Nasreću, vrijeme ih je poslužilo pa su uvjeti bili idealni uz gotovo potpuni izostanak valova.

40 plivača za 40 godina ACI-ja: U Ičićima održana promotivna utrka daljinskog plivanja

Više sa portala poduckun.net ...