Aktivni vikend uz Noćnu Riku u sklopu projekta 'Opatija - Oaza zdravlja i wellnessa'

Autor: Nikola Cvjetović 25.03.2022

Nakon dvije godine pauze u subotu nas očekuje poslastica za ljubitelje trčanja – noćna trail utrka „Noćna Rika – Carmen Sylva“. Uz sportski, utrka će imati i humanitarni karakter i zabavni karakter. Dobrovoljni prilozi sudionika donirat će se Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije, a nakon utrke slijedi i zabavni program uz nastup DJ-a.

Opatija – Ove subote, 26. ožujka, Opatija će biti ispunjena sportskim aktivnostima. Po uobičajenom rasporedu, u 10 sati ispred Ville Angiolina, start je nordijskog hodanja povijesnim stazama Opatije, koje sudionicima poklanja Turistička zajednica grada Opatije, a koje se održava u organizaciji KŠR Gorovo. Ove subote očekuje nas kružna ruta prema Veprincu, u ukupnoj duljini staze od 9 km. Uz licencirane vodiče nordijskog hodanja, osigurani su i štapovi za 40 sudionika.

Aktivni dan zaključit će se s trail utrkom „Noćna Rika – Carmen Sylva“ u organizaciji ŠRK Rika. Na drugom izdanju ove noćne utrke očekuje se oko 80-tak natjecatelja, koji će startati sa Slatine i protrčati rutom kroz šumsko šetalište Carmen Sylva do Pobri, te nakon spusta kroz naselje Kosovo na plažu Lipovica, te Lungomarem natrag do Slatine. Start noćne utrke je u 20.00 sati, a upravo detalj da se pod svjetlima čeonih lampi trči nadaleko poznatim šetnicama Carmen Sylva i Lungomare ovoj utrci daje posebnu draž. Staza je inače kružna i duga je 7,5 kilometara, no potrebno je savladati i 200 metara nadmorske visine. Na cilju na Slatini će trkače dočekati čaj, glazba i medalje za sudjelovanje, a najbrži sudionici dobit će i pehare.

Uz sportski, utrka će imati i humanitarni karakter i zabavni karakter. Dobrovoljni prilozi sudionika donirat će se Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije, a nakon utrke slijedi i zabavni program uz nastup DJ-a.

Prijave su moguće putem internetske stranice www.rika.hr, a preuzimanje startnih brojeva započeti će u 19.00 sati u café baru Kremenko na kupalištu Slatina. Tijekom projekta Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa, opatijski hoteli i wellness centri pripremili su posebne ponude tretmana i wellness programa, a više informacija o programu i ponudi može se pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice – visitopatija.com.

Više sa portala poduckun.net ...