Armada transparentom podsjetila na povijesni skandal i drsku krađu prvenstva pred 25 godina

Autor: Portal Poduckun 26.05.2024

Nakon šokantnog raspleta igrači Rijeke u suzama su popadali na travnjak, a suce utakmice policija je morala izvesti s travnjaka Kantride.

Rijeka - Na današnji dan prije točno 25 godina dogodio se za mnoge najveći skandal u povijesti hrvatskog nogometnog prvenstva, a Armada je u posljednjoj ovogodišnjoj domaćoj utakmici Rijeke i Slaven Belupa podsjetila na ovu drsku krađu prvenstva. Naime, titulu prvaka 1999. osvojila je zagrebačka Croatia, nakon što je Rijeci u 88. minuti utakmice posljednjeg kola, pred više od 25.000 ljudi, poništen gol za pobjedu protiv Osijeka i naslov prvaka. Linijski sudac Zoran Krečak označio je tog dana najkontroverznije zaleđe u povijesti HNL-a.

Rijeka je pred utakmicu imala sve u svojim rukama, odnosno imala je bod prednosti ispred Dinama, tadašnje Tuđmanove Croatije, kao i utakmicu na krcatoj Kantridi protiv rezultatski nezainteresiranog Osijeka. U utakmici koja će se zauvijek pamtiti po poništenom Hasančićevom golu za titulu, Osijek je poveo u 42. minuti golom Stanka Bubala, a Rijeka je u 54. izjednačila iz penala, koji je realizirao Igor Musa. Dvije minute prije kraja Barnabas Sztipanovics je ubacio, a loptu je u gol skrenuo Admir Hasančić, za erupciju oduševljenja na prepunoj Kantridi. Slavlje je trajalo samo nekoliko sekundi jer je Krečak podigao zastavicu i označio zaleđe. To je značilo da ostaje 1:1 i da će se titula slaviti u Zagrebu. Nakon šokantnog raspleta igrači Rijeke u suzama su popadali na travnjak, a suce utakmice policija je morala izvesti s travnjaka Kantride.

Više sa portala poduckun.net ...