Atletičar Viškova Sandro Čović Marić prvak u bacanju kugle

Autor: Nikola Cvjetović 16.01.2024

Sandro Čović Marić kuglu je bacio preko 14 metara, odnosno postavio rezultat 14.08 m.

Rijeka - Atletičar AK Viškovo Sandro Čović Marić osvojio je prvo mjesto u bacanju kugle na mlađe seniorskom državnom dvoranskom natjecanju u Zagrebu. Sandro Čović Marić kuglu je bacio preko 14 metara, odnosno postavio rezultat 14.08 m.

Kao mlađi senior, nastupat će za Hrvatsku atletsku seniorsku reprezentaciju, 24.01. u Beogradu na dvoranskom tromeču atletskih reprezentacija Srbije – Hrvatske – Slovenije.

Dvadeset jednogodišnji Sandro je osobni fitness trener, voditelj nordijskog hodanja i budući atletski trener. Od malih nogu bavi se atletikom i atletskim bacanjima. Ljubav prema atletici naslijedio je od svog oca i trenera, Mladena Marića, učitelja tjelesne i zdravstvene kulture, atletskog i kondicijskog trenera. Još u vrtiću je osvojio svoju prvu zlatnu medalju na Vrtićkoj olimpijadi i to u utrci štafeta. Od tada ne posustaje. Bacač je kugle, diska i kladiva. Sa svojim bratom seniorom, Karlom, sudjeluje na svim rangovima atletskih natjecanja. Kroz svoj omladinski staž, osvojio je 22 medalje na državnim natjecanjima.

Osim što je aktivan sportaš, Sandro je aktivan i u ostalim športskim aktivnostima. Pri Klubu za športsku rekreaciju Gorovo Opatija, vodio je nordijska hodanja , sprovodio sportske aktivnosti kluba i Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije. U Područnoj školi „Veprinac“, vodio je Univerzalnu atletsku školu s primjenom realitetne terapije i teorije kontrole u treningu s najmlađim školskim uzrastom. Voditelj je fitnessa u Grand hotelu Amadria Park Opatija i školuje se za atletskog trenera na Kineziološkom institutu u Zagrebu. Želja mu je prenositi svoja stječena znanja i iskustva na mlade, sadašnje i buduće sportaše.

Više sa portala poduckun.net ...