[AUTO I KARTING SPORT] Izvanredna Skupština HAKS-a, Robert Markt novi predsjednik

Autor: Miroslav Krpan 28.11.2023

ROBERT MARKT novi predsjednik HAKS-a (snimio M.Krpan)

Inicijativom 38 klubova na izvanrednoj Skupštini opozvano dosadašnje rukovodstvo i izabrano novo.

ZAGREB – Hrvatski auto i karting savez dobio je novo rukovodstvo. Prije 30-ak dana, inicijalna skupina 38 klubova iz sustava 94 kluba, gradska i županijska saveza koji čine nacionalnu sportsku oktansku asocijaciju na četiri kotača, potpisima je podržala ideju o sazivanju izvanredne skupštine.

Osnovom statutarnih odredbi dosadašnje rukovodstvo sazvalo je skupštinu kojoj su, u zagrebačkom Hotelu Westin, prisustvovala 83 predstavnika, među kojima 47 zasupnika i 36 opunomoćenika članica.

Inicijatori sazivanja izvanredne skupštine, s ciljem razriješenja dosadašnjeg predsjednika HAKS-a i Upravnog odbora, izražavali su nezadovoljstvo radom i odlukama, što je u kontinuitetu prisutno još od redovne izborne skupštine u ovom mandatu od 2021.godine. Dugotrajno i iscrpljujuće zasjedanje potrajalo je punih osam sati, odlučivanje kroz kombinirani sadržaj dva dnevna reda, točku po točku, provodilo se tajnim glasanjem. Prvo je s 43 glasa prihvaćem dnevni red formalnog sazivača, dosadašnjeg Upravnog odbora, po kojem se radilo do opoziva s 44 glasa dosadašnjem predsjedniku Davorinu Štetneru i Upravnom odboru. Potom je izabrano radno predsjedništvo kombinirano s po tri predstavnika skupina koje su imale različite pristupe, glasove i stavove oko prošlosti,sadašnjosti i budućnosti HAKS-a.

U konačnici, oko dva sata noću, uz prisustvo tek 61 predstavnika, koliko ih je ostalo do završnog čina, s 45 glasova za, 15 protiv i jedan suzdržan, izabrano je novo rukovodstvo Hrvatskog auto i karting saveza za mandat koji je u tijeku do 2025.godine.

Robert Markt, nekadašnji uspješni automobilist, danas profesionalno izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa izabran je za novog predsjednika, a na njegov prijedlog, glasanjem „u paketu“, izabran je novi Upravni odbor u kojem su i dva predsjednika stručnih odbora za auto sportove i karting. Novi članovi UO su: Marin Vuković, Sanja Čikeš i Dino Deljkić (iz klubova Regije Sjever), Valmer Brenko, Daniel Šaškin potpredsjednik i Robert Žiković (Regija Zapad), Robert Bradarić, Dražen Belohradski i Robert Podrug (Regija Jug), Danijel Zelenko (karting), te Dragan Serden, predsjednik Odbora za auto sportove i Darko Kozarac, predsjednik Odbora za karting sport.

Više sa portala poduckun.net ...