[AUTOMOBILIZAM I KARTING] Proglašenje automobilističke i karting sezone 2023. - 360 priznanja dodjeljuje se u Zagrebu

Autor: Miroslav Krpan 22.03.2024

Zlatne kacige i volani za najbolje; snimio M. Krpan



U zagrebačkom Hotelu „The Westin“ završna svečanost Hrvatskog auto i karting saveza za sezonu 2023.

Zagreb - Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting sporta u sezoni 2023. godine bit će proglašeni u Zagrebu, u subotu 23.ožujka, s početkom u 18 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza

Dodijelit će se 360 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, autoslaloma, kronometar vožnjama, te kup natjecanja formula driver, utrke ubrzanja i starodobnih vozila kategorije točnosti, kao i u karting sportu.

Posebnu pažnju plijene 34 posebna priznanja među kojima treba izdvojiti dva Zlatna volana HAKS-a i četiri Zlatne kacige HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno, ili petogodišnje s prekidima, pojedinačno osvajanje prvenstva, jedne Dijamantne kacige HAKS-a, te Zlatnih plaketa za trogodišnji uzastopni ekipni ili timski naslov prvaka, kao i najuspješnijeg organizatora. Među pojedinačnim dobitnicima priznanja čak je 205 vozačica i vozača.
Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, najuspješniji organizatori pojedinih disciplina tijekom izuzetno bogate i sadržajne oktanske sezone pod okriljem nacionalnog sportskog saveza, kao i nekoliko posebnih priznanja od kojih je i jedna Nagrada za životno djelo HAKS-a.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo. Kalendar HAKS-a, iako još uvijek u radnoj verziji, za ovu je godinu bogat i sadržajan, čak što više očekuje se i bogatijim od lanjskog obzirom na vremena u kojima živimo. Sredinom siječnja u Čazmi, potom sredinom veljače u okruženju Limskog kanala održane su već dvije međunarodne rally show manifestacije, a bodovna sezona hrvatskog prvenstva počinje prvog travanjskog vikenda 3.Quattro River rallyem Karlovac 2024. u organizaciji zagrebačkog Autokluba Delta, dok se u Gambetićima, na jedinoj hrvatskoj zemljanoj stazi „Canalli“, vozi 8.Nagrada Gambetića 2024., međunarodna autocross utrka hrvatskog i slovenskog prvenstva u organizaciji AKOK Skok racing 1993.

Više sa portala poduckun.net ...