[AUTOMOBILIZAM] Kronometar na Automotodromu Grobnik - BORBA ZA SVAKI BOD U PRVENSTVU

Autor: Miroslav Krpan 03.11.2023

snimio: M. Krpan

Autoklub RI autosport primio je 68 prijava, među kojima su i sudionici Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost

RIJEKA - Autoklub RI autosport, ove godine uz suorganizaciju Autokluba Opatija, priprema na kratkoj improviziranoj i posebno pripremljenoj stazi za kronometar vožnje, u dijelu Parka vozača Automotodroma Grobnik, u nedjelju 5.studenog tradicionalnu „14.Nagradu RI autosport 2023.“. Bit će to šesto, pretposljednje natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama, bodovano i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, a i ovog se puta vozi Kup RH povijesnih automobila kategorije Točnost, uveden prije dvije godine u porodicu oktanskih sportova Hrvatskog auto i karting saveza. Prijavljeno je 68 vozačica i vozača iz 15 klubova.

Obzirom da predstoje još dva natjecanja sezone kronometra za Državno prvenstvo, svaki osvojeni bod na grobničkoj stazi bit će izuzetno važan. Naslov najboljeg i prošlogodišnjeg državnog prvaka brani mladi istarski automobilist, Vrsaranin Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993), koji je propustio prva dva natjecanja u Taru, da bi potom u Poreču, Ogulinu i Plomin Luci nanizao tri pobjede ukupnog poretka. Ispred njega je, sa sedam bodova prednosti pobjednik prve dvije utrke održane u Taru Zagrepčanin Danijel Šimunović (AKK Fly with Kolman). Matematički gledano još su dva vozača u mogućnosti izbiti na sam vrh ljestvice, Mateo Ivošević (KK Rijeka) i Dean Jurasić (AK Istra racing team Pazin), čiji je zoastatak 17, odnosno 19 bodova za vodećim. Većina od osam raspisanih klasa odlučivat će se na Grobniku ili u Vrsaru, tjedan kasnije, dok će o klupskom prvaku odlučiti AKK Fly with Kolman Zagreb i AK Istra racing team Pazin. Zagrepčani trenutno imaju šest bodova prednosti.

snimio: M. Krpan

U konkurenciji vozačica na pragu naslova je Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), dok je s prednošću 12 bodova vodeća i u konkurenciji juniora ispred Frana Kranjca (Fly with Kolman).
Natjecanje se odvija na stazi dugoj 458 metara, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a uz suport partnera u organizaciji Automotodrom Grobnik d.o.o., te Zajednice sportova PGŽ, Riječkog sportskog saveza i tvrtki Tokić i Kamgrad.

Nedjeljni program počinje verifikacijom i tehničkim prijamom od 8 sati, trening je od 10,30 sati, a prva od tri zacrtane bodovne vožnje kreće od 12,30 sati.

Više sa portala poduckun.net ...