[AUTOMOBILIZAM] Prodan i Stiperski najbolji Hrvati na rally utrci u Kumrovcu

Autor: Nikola Cvjetović 12.09.2023

Prodan kaže: “Kumrovec je bio za 5 i nadam se da dolazim oPET”.

Kumrovec - Peto mjesto na ukupnom poretku 12. izdanju KӒRCHER RALLY KUMROVEC osvojio je ovog vikenda Viliam Prodan zajedno sa svojim suvozačem Markom Stiperskim. Kako su najavili prvi cilj ove utrke bio je testiranje novog automobila s kojim je plan odvoziti iduću 2024. sezonu, kao i dati sve od sebe za što bolji rezultat i u tome su i uspjeli.

- U planu je bilo nastupiti dobro i jako, pobijediti u prvenstvu Hrvatske i evo to smo i napravili.Na rally u Kumrovec otišli smo primarno kako bi isprobali nešto što još nismo, a to je Fordov automobil Fiesta Rally3, auto na 4 pogona koji je po specifikacijama brži od našeg Renault Clia Rally4 na prednji pogon, ali i sporiji od automobila Rally2 (R5) specifikacije. Zbog nedostatka vremena, nažalost testiranje prije utrke nismo uspjeli odraditi, tako da su nam prvi kilometri u autu bili upravo na samom službenom treningu te na prvom brzincu, no ubrzo smo skužili da se radi o pravoj maloj rally “bombi” te da možemo vrlo visoko u poretku već u svom premijernom nastupu, poručili su nakon utrke u Kumrovcu.

Nakon zagrijavanja na shakedownu, Prodan i Stiperski su na prva dva brzinca krenuli u vrlo dobrom ritmu, a li s dozom opreza, baš kao i na prva tri subotnja brzinca.

- Nakon prvog kruga brzinskih ispita, pregledom telemetrije uočili smo greške koje radimo te smo u nastavku to popravili te znatno ubrzali da bi u zadnjem krugu brzinaca u potpunosti smanjili zaostatak iza Juraja Šebalja i tako odnijeli pobjedu u poretku prvenstva hrvatske. Na posljednjem brzinskom ispitu, s Ford Fiestom Rally3 postavili smo najbolje vrijeme brzinca u ukupnom poretku ispred nekoliko vrhunskih stranih posada u jačim automobilima Rally2 specifikacije, dodali su.

Kako Prodan kaže “Kumrovec je bio za 5 i nadam se da dolazim oPET”. Idućeg vikenda Prodan i Stiperski nastupaju na još jednoj domaćoj utrci, onoj u gradu oktana, na Buzetskim danima.

Više sa portala poduckun.net ...