[AUTOMOBILIZAM]Završnica Prvenstva u kronometar vožnjama - ODLUKA O EKIPNOM PRVAKU

Autor: Miroslav Krpan 10.11.2023

Danijel Šimunović; snimio: M. Krpan

U Vrsaru se, u dva dana voze dva natjecanja, a nedjeljno, sedmo ove sezone, odlučuje o ekipnom prvaku Hrvatske u kronometar vožnjama

Vrsar – Automobilistička sezona kronometar vožnji ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske zaključit će se „3.Nagradom Skok racinga“, sedmim ovogodišnjim natjecanjem na kojem u nedjelju 12.studenog pada odluka o ekipnom prvaku. Organizator manifestacije, kojom se automobilizam vraća u Vrsar nakon desetak godina, je AKOK Skok racing 1993, klub koji ove godine bilježi 30 izuzetno plodonosnih godina rada u oktanskom sportu. Suorganizator je AK Poreč Motorsport.

Nastup na završnici sezone prijavilo je 61 vozačica i vozač iz 12 klubova, a gotovo sve pojedinačne titule prvaka su odlučene i prije zadnjeg ogleda. Ostaje otvoreno pitanje najbolje ekipe, gdje s prednošću šest bodova u Vrsar stiže 11 vozača zagrebačkog AKK Fly with Kolman ispred višestrukih krono prvaka pazinskog AK Istra racing teama čije će boje braniti 12 vozačica i vozača. Uz ovu odluku još je jedno pitanje najboljeg veterana, konkurencije u kojoj izglede za novi naslov ima ponovo Samoborac Antun Laušin (SAK Samobor), obzirom da Palmiro Medica (AK Buzet Autosport), uz utrku prije sedam dana na Grobniku, propušta i ovu u Vrsaru zbog zdravstvenih razloga. Svi ostali pobjednici klasa matematički su osigurali naslove pobjednika, a neki od njih niti ne stižu u Vrsar.

Naslov državnog prvaka, pobjednika u ukupnom poretku, na Grobniku je prije sedam dana osigurao Danijel Šimunović (AKK Fly with Kolman Zagreb) obzirom da je rezultat prošlogodišnjeg prvaka Vrsaranina Karla Pelicara (AKOK Skok racing 1993) izostao zbog tehničkih problema na automobilu. U nadi da je to riješeno, pitanje sportskog prestiža i mogućeg dvoboja očekuje se upravo u Vrsaru, Pelicarovom domaćem terenu.

Karlo Pelicar; snimio: M. Krpan

Uz 60-ak sudionika Državnog prvenstva u nedjeljnom natjecanju nastupit će i 20-tak sudionika promo Prvenstva istarske rivijere.
Dan uoči, u subotu, na istoj će se stazi održati „Krono Show – 3.Nagrada Skok racinga 2023.“, jednog od tri ovogodišnje manifestacije kojima je organizator upotpunio bogat program manifestacija obilježavanja vrijednog jubileja 30 godina Skok racinga. Očekuje se nastup 30-tak vozačica i vozača.
Staza u Vrsaru, duljine 600 metara, postavljena je na gradskom parkiralištu.

Subotnji program od 8 sati kreće prijamom sudionika, u 11 sati je trening, a prva od tri vožnje, pa posebne nagrade organizatora je u 12,45 sati. U nedjelju verifikacija vozača i tehnički prijam automobila počinje u 7,30 sati, trening je od 10,30 sati, a prva vožnja od 12,30 sati. Proglašenje najuspješnijih predviđeno je oko 19 sati.

Više sa portala poduckun.net ...