Bijeli odnijeli pobjedu na Aldo Drosini!

Autor: Marina Pauletić 03.03.2023

Niko Janković zabio je oba gola.

Pula/Rijeka – Igrači Rijeke danas su u Puli, na stadionu Aldo Drosina odigrali derbi s igračima Istre 1961 te odnijeli pobjedu rezultatom 0:2. Bijeli su tako u prilici da se izbore za treće mjesto koje ih može odvesti u Europu.

Prvu je veliku priliku Rijeka imala u 18. minuti. Nakon brzog izvođenja auta, Janković je potegnuo s dvadesetak metara. Majkić je samo kratko odbio loptu, natrčao je Frigan, ali vratar Istre 1961 je sjajno reakcijom sačuvao mrežu u matnoj poziciji. Pogodak je uslijedio pet minuta nakon. Dilaver je još jednom sjajno odnio loptu, Frigan je u nastavku akcije vrhunski proigrao Jankovića koji se sjurio prema golu Istre, zaobišao Majkića i poentirao za 0:1!

U drugom je poluvremenu, odnosno u 70. minuti Mlinar zaradio crveni karton nakon prekršaja na Friganu što je potaknulo domaće navijače da na teren počnu bacati čaše i boce. Sljedeći crveni karton za Istru uslijedio je u 90. minuti kada je Erceg bez razmišljanja pokupio Galešića i zaradio drugi žuti karton – prvi je žuti karton Ercegu bio dodijeljen u 43. minuti radi prekršaja na Godi.

Igralo se sedam minuta sudačke nadoknade u kojima je pao i drugi gol! Udarac Djouahre obranio je Majkić, Obregon je primio loptu i srušen je s leđa što je uslijedilo penalom za Rijeku. Janković je poentirao s bijele točke te ubacio u mrežu čime je Rijeka uvjerljivo odnijela pobjedu.

Više sa portala poduckun.net ...