Boćari Ilirske Bistrice slavili na 50. izdanju međunarodnog turnira "Marunada Lovran"

Autor: Radovan Trinajstić 17.10.2023

Turnir se igrao u parovima, a nastupilo je 12 boćarskih ekipa.

LOVRAN - Tradicionalni boćarski turnir "Marunada Lovran", koji je ove godine obilježio jubilarno 50. izdanje, uspješno su organizirali članovi Boćarskog kluba Lovran. Turnir se igrao u parovima, a nastupilo je 12 boćarskih ekipa. Uz domaćina BK Lovran, koji je nastupio s dvije seniorske ekipe i juniorskim sastavom, još su nastupili boćari Vargona iz Rijeke, Marinića, Kukuljanova, Lignja, Mošćeničke Drage , škole boćanja Čavle te ekipe Postojne, Sežane i Ilirske Bistrice iz Slovenije.

Turnir je održan na boćalištu novouređenog boćarskog doma u Lignju. Nakon međusobnog razigravanja unutar četiri grupe, dvije najbolje plasirane ekipe nastavile su svoje eliminacijsko natjecanja sve do finalnih utakmica. U polufinalu ekipa Lovran 1 pobijedila je rezultatom 11:10 ekipu Sežane, a u drugom polufinalu Ilirska Bistrica bila je bolja od Vargona rezultatom 13:0. U borbi za 3. mjesto na turniru ekipa Sežane pobjedila je ekipu Vargon sa 13:10. Pobjednik turnira ove godine je je ekipa Ilirske Bistrice koja je u finalu rezultatom 9:5 pobjedila ekipu Lovran 1.

Za pobjedničku ekipu igrali su Anton Fabec i Damir Laginja, a za Lovran 1 Anton Bučević i Eliđo Janjetić. Za najboljeg izbijača proglašen je Karlo Jakominić (Vargon) , a najbolje boćar u bližanju "koštivanju" bio je Anton Bučević (Lovran 1). Sve najbolje plasirane ekipe i pojedinci od strane organizatora nagrađeni su vrijednim peharima i medaljama. Turnir je završen zajedničkim druženjem svih sudionika, a potporu u njegovu održavanju dali su Općina Lovran i TZ Lovran.

Više sa portala poduckun.net ...