Bogat draški program outdoor aktivnosti otvara biciklijada Putevima šparuga i Mala škola MTB-a

Autor: Nikola Cvjetović 23.03.2023

Biciklijada Putevima šparuga

Nastavak aktivnosti na otvorenom slijedi 14. travnja kada će Mošćeničkom Dragom protrčati sudionici utrke 100 milja Istre.

Mošćenička Draga - S dolaskom proljeća, ljepših i dužih dana, u Mošćeničkoj Dragi kreće bogat program outdoor aktivnosti. Točnije, prvog travnja program započinje biciklijadom Putevima šparuga i Malom školom MTB, namijenjenoj najmlađima. Turističko-rekreativna biciklistička tura Putevima šparoga startat će u centru Mošćeničke Drage u 10 sati. Sudionici će proći rutu u dužini od 28 kilometara (Mošćenička Draga – Brseč – Golovik – Grabrova – Mošćenice - Mošćenička Draga). Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi, a organizatori iz Promotiv Travel Outdoor-a poručuju kako se prijaviti mora putem online obrasca. Istog dana ispred hotela Mediteran od 10 do 12 sati održat će se Mala škola MTB-a.

Mala škola MTB-a

Nastavak aktivnosti na otvorenom slijedi 14. travnja kada će Mošćeničkom Dragom protrčati sudionici utrke 100 milja Istre. Nakon što će se start dati u Labinu u 17 sati, natjecatelji se očekuju na području draške općine u vremenu od 19,30 do pola noći.

Oudoor aktivnost i kultura i povijest spojit će se 30. travnja kada je organizirana pješačka tura Mitskom stazom. Start će biti u 10 sati u Mošćeničkoj Dragi, a potom će sudionici pješačiti do Trebišća.

Brseč 3 na 3

S kopna na more aktivnosti će preseliti 24. i 25. lipnja. U organizaciji JK „Orion“ održat će se Jedriličarska regata u klasi šljuka - Sipar International 2023. Start jedrenja predviđen je u petak u podne, a u isto vrijeme jedrit će se i u subotu i nedjelju. Istog vikenda (24. lipnja) na rasporedu je i malonogometni turnir „5 na 5“ (Petrova).

Nastavak outdoor aktivnosti uslijedit će na jesen i to 2. rujna kada će se održati Malonogometni turnir „3 na 3“ u Brseču. Program će obuhvaćati i zabavni dio koji će krenuti nakon 20 sati i podjele nagrada najuspješnijima nogometnim ekipama, a u sklopu kojeg će nastupiti Mario Lipovšek – Battifiaca, Dražen Turina – Šajeta i grupa Gustafi.

Regata Sipar International 2023.

Outdoor vikend u rujnu obuhvatit će: Dječja biciklijada i MTB školica, (8. rujna u 17 sati), predavanje Darka Berljaka „Nebo puno Himalaje“ (9. rujna u dvorani općinske zgrade u 19 sati) i dvije utrke – deseto izdanje Učka Traila čiji će start biti u 9 sati 9. rujna i MTB & Gravel Učka Climb-a, čiji će se start dati 10. rujna u 11 sati s draške rive.

Više sa portala poduckun.net ...