Božićni turnir u mini rukometu okupio 38 ekipa

Autor: Kristina Tubić 20.12.2022

Turnir ima tradiciju dužu od 20 godina te je jedan od prvih organiziranih turnira u mini rukometu u Hrvatskoj, istaknula je Višnja Hrmić iz RK Liburnija Opatija.

Opatija - Božićni turnir 2022. u mini rukometu okupio je 18. prosinca u Sportskoj dvorani Marino Cvetković 38 ekipa djevojčica i dječaka. Natjecalo se 26 ekipa djevojčica rođenih 2012., 2013. i 2014. godine iz ŽRK Poreč, RK Gospić, RK Pećine, ŽRK Omišalj, ŽRK Rudar, RK Cres, ŽRK Ogulin, ŽRK Mali Lošinj, ŽRK Zamet, ŽRK Rab, ŽRK Umag, ŽRK Vinodol, PŠR, ŽRK Senia, RK Crikvenica i RK Liburnija Opatija te 12 momčadi dječaka rođenih 2013. i 2014. godine iz RK Gospić, RK Čavle, RK Adriatic, RK Viškovo, PŠR, RK Rudar Adria Oil, MORCK, RK Cres i MRK Opatija. Domaćin RK Liburnija Opatija nastupio je s tri ekipe u svim godištima.

– Turnir je održan u organizaciji RK Liburnija Opatija te pod pokroviteljstvom Grada Opatije nakon dvije godine pauze, ima tradiciju dužu od 20 godina te je jedan od prvih organiziranih turnira u mini rukometu u Hrvatskoj, istaknula je Višnja Hrmić iz RK Liburnija Opatija.

U kategoriji dječaka rođenih 2013. godine prvo mjesto osvojila je momčad MORCK Crikvenica, drugo Rudar, a treće Čavle. Najbolji igrač bio je Luka Župan iz MORCK, najbolji vratar Luka Bazelj iz Rudara, a u najbolju petorku turnira još su izabrani i Tin Mičetić iz Čavala, Niko Župan iz MORCK te Ivan Dobrinić iz Rudara. U kategoriji dječaka rođenih 2014. godine prvo mjesto osvojila je momčad PŠR Crikvenica, drugo MORCK Crikvenica, a treće Gospić; najbolji igrač bio je Toni Turina iz PŠR, najbolji vratar Adrian Košta iz MORCK, a u najbolju petorku još su izabrani Filip Šalaja iz Gospića, Marko Zubičić iz MORCK i Roko Miočić iz PŠR.

U kategoriji djevojčica 2012. godišta prvo mjesto osvojila je ekipa Rudara, drugo Malog Lošinja, a treće Pećina; najbolja igračica bila je Anamarija Andrić iz M. Lošinja, najbolja vratarka Anja Zagorec iz ŽRK Rudar, a u najbolju petorku još su izabrane Ela Mulavdić iz Rudara, Melisa Banfić iz M. Lošinja i Franka Šandrk iz RK Pećine. U kategoriji djevojčica 2013. godišta prvo mjesto osvojile su rukometašice Senije, drugo Crikvenice, a treće Gospića; najbolja igračica bila je Ena Boras iz ŽRK Senia, najbolja vratarka Mia Ivančić iz RŠ Crikvenica, a u najbolju petorku još su izabrane Dora Tomljanović iz ŽRK Senia, Mia Marač iz Crikvenice i Lara Stručić iz RK Gospić. U kategoriji djevojčica rođenih 2014. godine najbolje su bile rukometašice ekipe Rab 2, druge su bile igračice PŠR, a treće Vinodola. Najbolja igračica bila je Ema Matovina iz ŽRK Rab 2, najbolja vratarka Lara Polić iz ŽRK Vinodol, a u najbolju petorku još su izabrane Nela Peran iz RK Rab 2 te Hana Kurtishi i Lucija Juričić iz PŠR.

Foto: Daniel Kurti

Više sa portala poduckun.net ...