Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja

Autor: Sanja Tumara 19.06.2024

Foto: arhiva

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024. u Njemačkoj, poručuje policija.

Rijeka - Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, policija preporučuje:
• da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja - posebice žena, djece i starijih osoba
• da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reprezentacije:
• izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola
• ne koriste pirotehnička sredstava - budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice
• prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito.

Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu - učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas!

Više sa portala poduckun.net ...