Čelnici NK Halubjan: U 2024. godini priliku ćemo i dalje dati mladim i kvalitetnim ljudima, ali i raditi na rastu kvalitete te digitalizaciji i modernizaciji treniranja

Autor: Nikola Cvjetović 04.01.2024

Nakon osvajanja četvrtoligaškog zapada u protekloj nogometnoj sezoni. U jesen 2023. juniori pokazali da NK Halubjan ne mora brinuti za budućnost.

Viškovo - Čelnici Nogometnog kluba Halubjan zadovoljni su izazovnom i uspješnom 2023. godinom u kojoj su posebno ponosni na uspjehe juniora.

- Iza nas je izazovna i po mnogočemu uspješna 2023. godina. Uz redovna ligaška natjecanja u kojima sve naše ekipe igraju zapažene uloge, kroz godinu smo nastupili na brojnim domaćim i međunarodnim turnirima. U godini iza nas juniori i kadeti su izborili povratak u 1. NL središta Rijeka, što su juniori još začinilli sa odličnim igrama u Hrvatskom nogometnom kupu gdje su nakon pobjede protiv prvoligaša Istre 1961, porazom od HNK Rijeke zaustavljeni tek u finalnoj utakmici. Krajem godine s mlađim kategorijama smo gostovali u Zagrebu i odigrali prijateljske utakmice protiv ekipa Škole nogometa GNK Dinamo Zagreb, a u novoj godini ćemo nastaviti s gostovanjima kod vodećih nogometnih škola u Hrvatskoj i susjednim zemljama.
U godini iza nas pokrenut je i program specijaliziranih treninga s individualnim pristupom za polaznike naše škole u kojem treninge vode treneri pod vodstvom trenera Mateja Kučinića, koji je u 2023. postao vlasnikom UEFA A licence. Također, ponosni smo i na naš tradicionalni turnir Memorijal Vladimir Jardas koji se u 2023. godini održao po čak 52. put, a u lipnju je održan i 4. Bačuka trophy koji u suradnji s klubom organizira član kluba i trener Alen Vančina, istakli su na Facebook stranicama kluba.

Nogometni klub Halubjan može se pohvaliti s više od 330 djece u školi nogometa; rastom kvalitete treninga kroz dodatnu edukaciju i osposobljavanje trenera te uvođenje individualnih treninga; plasmanom juniora i kadeta u 1. Nogometnu ligu središta Rijeka za sezonu 2023./2024.; osvajanjem juniorskog Županijskog nogometnog kupa Nogometnog središta Rijeka 2023.; pobjedom juniora u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa protiv prvoligaša NK Istra 1961 i plasman u finale protiv HNK Rijeka. Protekla godina ipak će najviše ostati upamćena po osvajanju seniorske 4. NL - Zapad 2022./2023., kao četvrtog naslova prvaka u 54-godišnjoj povijesti kluba te povratak u 3. NL - Zapad nakon četiri sezone odsustva.

- Svi ovi igrački i trenerski uspjesi na travnjacima ne bi bili mogući bez pomoći lokalne samouprave, roditelja, volontera i sponzora, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Za naš klub ćemo u 2024. godini nastaviti raditi na davanju prilike mladim i kvalitetnim ljudima, rastu kvalitete te digitalizaciji i modernizaciji treniranja korištenjem najnovijih video tehnologija koje će nam olakšati razvoj polaznika škole nogometa i trenera kroz alate bliske novijim generacijama. Svi zajedno i u 2024. godini nastavit ćemo dokazivati da su trud, rad i pošten pristup temelj na kojem gradimo još bolji nogometni klub, zaključilo je klupsko vodstvo.

Više sa portala poduckun.net ...