Čelnici NK Opatija uoči početka priprema najavljuju uzbudljivo proljeće u kojem najviše očekuju od najboljih, juniora i seniora

Autor: Nikola Cvjetović 05.01.2024

Juniori NK Opatija

Ciljevi za 2024. godinu su postavljeni, a sada ih još treba realizirati - kvalifikacije za višu ligu seniora i juniora, priprema za početak radova na obnovi opatijskog igrališta samo su neke od želja čelnika opatijskog nogometnog kluba.

Opatija - Nogometaši "Opatije" s pripremama za proljetni dio sezone kreću 8. siječnja kada je zakazan prvi trening za sve uzrasne kategorije, od seniora do škole nogometa.

Seniorska momčad jesenski dio završila je na drugom mjestu drugoligaške ljestvice, odnosno s istim brojem bodova, ali nešto lošijom gol razlikom od prvoplasiranog Radnika. Čelnici kluba i u nastavku sezone očekuju od njih jednako dobre, ako ne i bolje sportske izvedbe, a ciljevi su i dalje isti - borba za vrh, odnosno izboriti poziciju za višu ligu ili kvalifikacije za odlazak u viši rang natjecanja te osvajanje županijskog Kupa.

Kako bi lakše stigli do cilja u klub je iz NK Mladost Ždralovi stigao David Žabec.

- David Žabec igra na poziciji napadača i trebao bi pomoći u podizanju efikasnost momčadi. U pregovorima smo s još nekim igračima i nadamo se da ćemo do početka proljetnog prvenstva još podići kvalitetu, rekao je Zdravko Šimić, direktor NK Opatija, navodeći kako je zasada u njihovoj momčadi registriran samo jedan odlazak, onaj Kukoča koji je otišao u Segestu.

Šimić navodi kako ih osim borbe na zelenom, sportskom terenu očekuje i ona izvan njega.


- Očekuje nas kompliciran postupak licenciranja - vodit će se borbe na i izvan terena da bi ispunili sve uvjete koje propisuje pravilnik o licenciranju HNS-a, dodaje direktor kluba koji se može pohvaliti i brojnošću članova.

- Zadovoljni smo brojnošću i odazivom djece u našem omladinskom pogonu koji je podijeljen u 11 uzrasnih kategorija. Nadamo se, s obzirom na obećanja i poteze gradonačelnika Opatije, da će u sljedećoj godini krenuti radovi na obnovi igrališta i da će se stvoriti uvjeti za rad svih kategorija, kazao je Šimić.

Juniori NK Opatija

Da vrijedi ulagati u sportsku infrastrukturu dodatno potvrđuju i odlični rezultati opatijskih juniora koji su postali jesenski prvaci.

- Budu li dečki i u nastavku sezone kvalitetno radili i nizali ovakve rezultate vjerujem da možemo izboriti kvalifikacije za ulazak u Prvu HNL juniora. Uđemo li u taj viši rang, bio bi to svakako jedan od povijesnih uspjeha našeg kluba, zaključio je Zdravko Šimić, ujedno i trener juniorskog sastava.

Čelnici kluba zadovoljni su što su u protekloj kalendarskoj godini izdali i klupsku monografiju, nogometnu kroniku koja je izašla u povodu 111. godišnjice kluba.

- Klupska monografija sada je dostupna i može se kupiti i u Foto Kurtiju u Opatiji, u klupskom kafiću Faul i u prostorijama kluba. Cijena je 40 eura, no s obzirom da su u tijeku božićno-novogodišnji blagdani odlučili smo se do 31. siječnja dati značajan popust pa se monografija do tog datuma može kupiti po cijeni od 30 eura, poručili su iz kluba.

Više sa portala poduckun.net ...