Četvrto izdanje biciklijade Putovima šparoga na rasporedu ove subote @ Mošćenička Draga

Autor: Nikola Cvjetović 06.04.2022

Okupljanje i prijave sudionika počet će u subotu od 9 sati ispred Turističkog ureda u Mošćeničkoj Dragi.

Mošćenička Draga - Turističko-rekreativna druženja na Kvarneru tradicionalno započinju u Mošćeničkoj Dragi. Četvrto izdanje biciklijade Putovima šparoga osim same vožnje i upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti kraja pružit će vam uživanje u delicijama od divlje šparoge. Rekreativna biciklijada Putovima šparoga će se održati u subotu, 9. travnja (u slučaju kiše prebacuje se na nedjelju, 10.travnja) u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Dana šparoga, a pokrovitelj i suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga.

- Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9 sati ispred Turističkog ureda odakle u 10 sati krećemo prema Mošćenicama uz razgled 300 godina starog Toša (mlina za masline). Nastavljamo preko Sv. Jelene prema Maloj Učki. Uzdižemo se makadamskom cestom do prijevoja Prodol, odakle se otvara prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev i otoke. Slijedi spust do Brseča i zasluženi ručak u konobi Batelan uz tradicionalnu fritaju od šparoga. Do cilja u Mošćeničkoj Dragi preostaje odvoziti zadnjih 8 km te se potom prepustiti šumu valova na jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj, najavili su organizatori iz tvrtke Promotiv Travel Outdoor uz napomenu da je obavezna pretprijava putem online obrasca te da sudionike očekuje 27 kilometara pedaliranja, ukupni uspon od 900 metara dok je podloga kombinacija asfalta i makadama.

- Kotizacija iznosi 50 kuna. Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica. Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni, dodali su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...