Član AK Rike Josip Meštrić drugi na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 50 km

Autor: Nikola Cvjetović 04.03.2023

Zahvaljujući drugom mjestu, Josip Meštrić dobio je pozivnici za nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 50 kilometara.

Kastav - Član Atletskog kluba Rika Josip Meštrić ostvario je veliki rezultat na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 50 kilometara - utrku je završio kao drugoplasirani u vremenu 3:06:38. Utrka je održana u sklopu 6. izdanja cestovnog natjecanja Polojska ultra 100 kilometara, u subotu, 4. ožujka u Slavonskom Brodu pod okriljem Hrvatskog atletskog saveza.

“Branim boje AK Rike, i to uz jaku konkurenciju. Idem testirati granice. Daleko izvan zone ugode, koja je inače u brdima, čeka me 50 kilometara ravnice”, kazao je Josip prije starta.

Član AK Rike i vrhunski hrvatsku ultraš Pavle Kruljac pomogao je da Josip Meštrić ostvari ovaj rezultat u doista jakoj konkurenciji hrvatskih cestovnih trkača.

Prvo mjesto na ultri Polojska 50 km pripalo je Kristijanu Rubiniću (AK Jastreb 99, Jastrebarsko) 2:59:45, a treće Anti Živkoviću (AK Fit, Zaprešić) 3:06:57.

Zahvaljujući drugom mjestu, Josip Meštrić dobio je pozivnici za nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 50 kilometara.

Josip Meštrić jedan je od najperspektivnijih mladih trkača na duge distance u Hrvatskoj. No, njegova disciplina su brdske i planinske utrke srednjih i dugih distanci.

U svijet ultra trail trčanja ozbiljno je zakoračio 2022. godine kad je nastupio i na najpoznatijoj utrci dugih distanci, Ultra-Trail Du Mont-Blanc. Tijekom prijelaznog roka atletičara registriranih pri Hrvatskom atletskom savezu u prosincu prošle godine, Josip Meštrić prešao je Atletski klub Rika.

Nastup na ultri Polojska 50 km, zapravo je prvi ozbiljniji test njegovih ambicija za sezonu 2023.

Već 18. ožujka Josip Meštrić odlazi na Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu koje se održava u sklopu Promina traila kod Drniša također pod okriljem HAS-a. Tad je pred njim daleko veći izazov.

Naime, utrka je brdskog karaktera, duga je 40 kilometara s 2.200 metara uspona. Josip će biti dio ekipe AK Rike na tom natjecanju koju još čine: Pavle Kruljac, Alen Matovina, Dino Vidmar i Gino Gajski.

Više sa portala poduckun.net ...