Član Atletskog kluba „Rika“ Pavle Kruljac osvojio brončanu medalju na Ultra trail utrci 100 milja Istre by UTMB

Autor: Nikola Cvjetović 15.04.2023

U konkurenciji elitnih svjetskih trkača Kruljac je ostvario rezultat kojim je osigurao direktni plasman na najveće svjetsko natjecanje u trčanju na duge dionice „Ultra Trail du Mont-Blanc“. Izdržljivost i snagu pokazali i brojni hrvatski predstavnici prešavši zavidne kilometraže ovog svjetskog ultra trail događaja koji se održavao na području Istre.

Umag - Pavle Kruljac ostvario je vrhunski rezultat osvojivši 3. mjesto na ultra trail utrci 100 milja Istre by UTMB. U konkurenciji elitnih svjetskih trkača, ostvario je rezultat kojim je osigurao direktni plasman na najveće svjetsko natjecanje u trčanju na duge dionice „Ultra Trail du Mont-Blanc“, koje se koncem kolovoza održava u francuskom Chamonixu.

Na najdužoj, „red“ dionici od 168,6 kilometara istarske utrke slavio je Amerikanac Jim Walmsley, a najbrža žena je bila Japanka Kimino Miyazaki. Deseto mjesto u ukupnom poretku ove najzahtjevnije utrke zauzeo je također naš predstavnik Mauro Peršić, a 32. je bio Ivica Čajko.

U blue utrci dugoj 110 kilometar slavili su Francuzi, u ukupnom poretku najbrži je bio Theo Le Boudec, a u konkurenciji žena slavila je Sarah Vieuille. Hrvatska predstavnica Maja Urban utrku je završila na 26. mjestu, odnosno kao šesta žena.

Norvežanin Stian Angermund bio je najbrži u green utrci dugoj 69,2 kilometra, a najbrža žena na istoj dionici bila je Francuskinja Blandine L'hirondel. Deseto mjesto u green utrci pripalo je hrvatskom predstavniku Eldinu Hodžiću, 26. Antunu Posavecu i 31. Luki Bakariću. Irena Smojver bila je 17. u poretku žena, odnosno u ukupnom poretku na 54. mjestu.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...