Coca-Cola Cup - borba za prolaz na Državnu završnicu Sportskih igara mladih

Autor: Sanja Tumara 18.06.2024

Foto: Plazma Sportske igre mladih

Ekipe NFC Boys, ŽNK Rijeka i MNK Gorovo putuju na Državnu završnicu. Finalne utakmice Coca-Cola Cupa na rasporedu su 30. srpnja, a moći će se pratiti i live prijenosi na Sport klub kanalima.

Viškovo - Viškovo je postalo središte amaterskog nogometa u sklopu Coca – Cola Cupa 2024., najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Viškovu je odigrana regionalna završnica. Coca-Cola Cup 2024. započeo je u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja. Sudionici u godištima 2006. i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji i ove su se sezone kroz kvalifikacijske turnire borili za prolaz na veliku Državnu završnicu koja će se održati u Rijeci. Na nogometnim terenima okupile su se najbolje ekipe Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije. Iako se radi o amaterskom sportu, svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Djevojke su se u kategoriji U-16 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natjecale za titulu državnih prvakinja, a slavila je ekipa ŽNK Rijeka iz Primorsko-goranske županije

Ekipe U- 16 odigrale su napete utakmice, a uz lijepe poteze nogometaši su se istaknuli i fair playom, a plasman u Rijeku izborila je ekipa NFC Boys iz Ličko Senjske županije.

Put na Državnu završnicu u Rijeku zaslužila je i najbolja ekipa U-18 MNK Gorovo iz Primorsko-goranske županije.

U Rijeci će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koji su se plasirali na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre - Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportski evenata sudjelovalo je 35.000 djece. Stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada djeca primjenjuju na svim Coca-Cola Cup turnirima.

Finalne utakmice Coca-Cola Cupa na rasporedu su 30. srpnja, a moći će se pratiti i live prijenosi na Sport klub kanalima.

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 110.000 djece i mladih.

Više sa portala poduckun.net ...