Danijel Kancijanić: Medalja je dokaz mentalne snage i zrelosti

Autor: Nikola Cvjetović 16.05.2023

Trener opatijskih vaterpolista zadovoljan nakon završetka sezone i osvajanja drugog mjesta u 1. B HVL- i.

Opatija – Vaterpolisti „Opatije LRH“ natjecanje u 1. B Hrvatskoj vaterpolo ligi zaključili su na drugom mjestu. U posljednjem kolu pobijedili su POŠK 1937 u Splitu i zasluženo izborili srebrne kolajne. Zadovoljan je nakon utakmice i cijele sezone bio i opatijski trener Danijel Kancijanić. Naveo je kako utakmica u posljednjem kolu nije bila nimalo lagana, posebno zato jer se igralo protiv POŠK-a 1937 koji ih je već u dva navrata, prošle i ove sezone pobijedio, a uz to su imali i prednost domaćeg terena.

- Za medalju smo se borili do posljednjeg kola. Ovaj uspjeh pokazuje da nismo psihički i fizički pali nakon gotovo dobivene utakmice u Dubrovniku, u kojoj smo dobili nesretni gol četiri sekunde prije kraja utakmice. Upravo ta mentalna snaga i zrelost ekipe me posebno veseli kao trenera. Čestitke igračima na borbenosti, htijenju i vjeri da mogu na kraju izaći kao pobjednici, rekao je Kancijanić, a onda ukratko rezimirao sezonu i istakao planove.

- Kada smo kretali u sezonu ideja je bila da izvučemo maksimum iz svake utakmice. Paralelno smo igrali dvije lige, Alpe Adria Ligu i 1. B ligu, pa je raspored bio izuzetno zahtjevan. Kada smo izborili skupinu „za prvaka“, plasirali se među pet najboljih, vjerovao sam da možemo izboriti medalju. Kako se bližio kraj sezone bilo je jasno da imamo medalju, samo je bilo pitanje kojeg sjaja. Na kraju je osvojeno srebro na najteži mogući način, u zadnjem kolu u gostima kod prošlogodišnjeg pobjednika 1. B lige. Sezona je trajala od listopada do sredine svibnja. Duža sezona nego što su imali neki prvoligaški klubovi. Zato sada slijedi kratki odmor. Kada se slegnu dojmovi, napraviti ćemo plan za budućnost. U uvjetima u kojima radimo teško je očekivati nešto više. Bio bih zadovoljan da ekipa ostane na okupu i da ponovimo zaigramo u ovim natjecanjima i ostvarimo zapažene rezultate. Nešto više od toga, u ovom trenutku, bila bi iluzija. Hvala svima koji su bili dio ove lijepe sezone, najviše naravno čestitke igračima, kolegama, upravi kluba, kao i našim mladim igračima, ekipama nada, kadeta, juniora, koji su nas bodrili na domaćim utakmicama. Hvala roditeljima koji su podržali svoju djecu i ostalim navijačima VK „Opatije LRH“, zaključio je Kancijanić.

Više sa portala poduckun.net ...