David Milinovich brončani na PH u karateu

Autor: Nikola Cvjetović 11.05.2023

Trener Fedor Nalis i David Milinovich

Član matuljskog kluba „Metal Jurdani“ osvojio dvije brončane medalje u kategoriji juniora i mlađih seniora.

Matulji - David Milinovich, član Karate kluba „Metal Jurdani“ osvojio je dvije brončane medalje na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske u karateu u Jelkovcu pokraj Sesveta. David je do bronce došao u kategoriji juniora do 68 kilograma i kategoriji mlađih seniora (U21) do 67 kilograma. Osim Davida, na smotri je nastupio i član matuljskog kluba Karlo Ereš koji je u kategoriji kadeta do 52 kilograma izgubio u prvoj borbi.

- Zadovoljan sam sa nastupom na Prvenstvu Hrvatske. Prije toga sam ostvario uspješan nastup na turniru TAD KUP-Rijeka - memorijal Aldegisto Sodero, na kojem sam u kategoriji mlađih seniora osvojio zlato. Cilj mi je plasirati se na Europsko prvenstvo koje će se održati u Gruziji 2024. godine i nakon toga biti dobar senior koji će osvajati medalje, rekao je Milinovich.

- David vrlo predano pristupa trenažnom procesu, a posljedica su ovi odlični rezultati. On je perjanica našeg kluba i na neki način uzor mlađim članovima pa tako i Karlu, koji je perspektivni mladi sportaš i koji je prvi puta nastupio u kadetskoj kategoriji. Karlo još godištem ne pripada kadetskom uzrastu pa je zbog toga ovog puta izostao rezultat – kazao je trener Fedor Nalis.

Više sa portala poduckun.net ...