Decathlon i RK Liburnija Opatija započinju s projektom "Decathlon za rukomet"

Autor: Nikola Cvjetović 22.12.2022

Posebna vrijednost je da će u ovaj projekt biti uključeni i članovi Udruge osoba s invaliditetom koji će imati priliku upoznati sve ljepote ovoga sporta.

Rijeka - Lijepa Božićna čestitka stiže nam iz riječkog Decathlona koji je prepoznao rad opatijskog kluba i nastavlja podržavati razvoj regionalnog rukometa.

Ulaskom u 2023.godinu sportski lanac zajedno sa RK Liburnija Opatija započinje projekt pod nazivom "Decathlon za rukomet", a sve u cilju razvoja i promocije rukometa.

Razgovarali smo s idejnom začetnicom i voditeljicom projekta Suzy Topić.

"Iznimna mi je čast da nakon kratke pauze u Novu godinu ulazimo s još jednom lijepom pričom. Nekoliko prethodnih mjeseci razvijali smo projekt koji je prepoznat sa strane Decathlona te zajedničkim snagama krećemo s brojnim manifestacijama a sve u cilju promocije sporta."

RK Liburnija Opatija dugi niz godina okuplja veliki broj ljubitelja rukometa i svojim zajedništvom i besprijekornim radom iz godine u godinu privlači sve veći broj djece i upoznaje ih s čarima ovoga sporta. Posebna vrijednost je da će u ovaj projekt biti uključeni i članovi Udruge osoba s invaliditetom koji će imati priliku upoznati sve ljepote ovoga sporta.

"Cilj nam je kroz elemente rukometne igre raditi na poboljšanju motorike osoba s invaliditetom. Kroz jednomjesečni ciklus treninga naučit će osnove rukometa, poboljšati svoje motoričke sposobnosti i upoznati vrijednosti timskog sporta. Uz to, očekuje nas i veliki rukometni turnir za najmlađe uzraste, sportski kamp kao i ljetna škola rukometa na pijesku. Jako me veseli i suradnja s Udrugom osoba s invaliditetom, s našim Smajlićima. Vjerujem da rukometna igra mora biti dostupna svima."

U projekt će kroz cijelu godinu biti uključeni razni dobni uzrasti kao i osobe s invaliditetom koji će svoje prve rukometne korake napraviti pod budnim okom školovanih trenera.

"Moram se zahvaliti ekipi iz Decathlona koja me ponovno prati u raznim rukometnim projektima. Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i da ćemo zajedničkim snagama regionalni rukomet podići na još veću razinu."

Više sa portala poduckun.net ...