Delegati Skupštine Sportskog saveza Grada Opatije predložili sufinanciranje seniorskog sporta

Autor: Nikola Cvjetović 28.09.2023

Da bi prijedlog o sufinanciranju seniorskog sporta krenuo u realizaciju, potrebno je da ga prethodno usvoji Vijeće Grada Opatije.

Opatija – Delegati Skupštine Sportskog saveza Grada Opatije na posljednjem zasjedanju usvojili su prijedlog o sufinanciranju seniorskog sporta. Ideja je da se 5 posto sredstava za redovan rad udruga dodijeli seniorskom sportu, pojedincima i ekipama, i to prema posebnom pravilniku. Međutim, da bi ovaj prijedlog SSGO-a o sufinanciranju seniorskog sporta krenuo u realizaciju, mora ga usvojiti Vijeće Grada Opatije. Naime, tako nalaže procedura predviđena novim Zakonom o sportu.

- Ovaj naš prijedlog o sufinanciranju seniorskog sporta naći će se pred gradskim vijećnicima na usvajanju, a ukoliko bude usvojen od sljedeće će se kalendarske godine sufinancirati opatijski seniorski sport. Ideja je da oko 5 posto sredstava Sportskog saveza namijenjenih za redovan rad bude dodijeljeno seniorskom sportu i raspoređeno prema predloženom pravilniku. Iznos je to koji nije velik, ali koji bi rastao s povećanjem budžeta za sport, rekao je Dragutin Galina, predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije.

Više sa portala poduckun.net ...