Derbi della Učka bez pobjednika: Istra 1961 i Rijeka podijelili bodove

Autor: Nikola Cvjetović 22.10.2023

Vodeća momčad lige na Aldo Drosini u Puli uspjela je doći samo do boda.

Rijeka - Derbi della Učka završio je bez pobjednika, podjelom bodova. Rijeka je povela pogotkom Nike Jankovića u 21. minuti susreta, a u istom poluvremena imala još nekoliko izglednih šansi za povećanje vodstva. U nastavku susreta iznenađenje - u 47. minuti, odmah na početku drugog poluvremena Frano Mlinar postavio je konačan rezultat -1:1.

Prvih 15 minuta nije ponudilo prilike na obje strane dva dalekometna pokušaja Istre 1961 i poništen gol Ivanovića zbog zaleđa bili su sukus tog dijela utakmice.

Fruk je pokuša u 18. minuti iz slobodnog udarca, a zatim je stigao gol.

U 21. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Janković je potegnuo s dvadesetak metara, lopta je prošla kroz šumu nogu i završila u mreži – 0:1.

Pet minuta kasnije Pašalić je ubacio iz kornera, lopta je prebačena na drugu vratnicu, malo je nedostajalo da je Goda pospremi u mrežu.

Već u 28. minuti nova prilika za bijele. Smolčić je izbacio usamljenog Pašalića koji je ušao u kazneni prostor i ubacio, malo je nedostajalo da Pjaca dođe do lopte pred golom Istre 1961.

U 78. minuti Ivanović je pucao s desne strane, Majkić odbio udarac, a Yansane nije uspio kvalitetno dohvatiti odbijanac.

Foto: Vigo Mavrović

Više sa portala poduckun.net ...