[FOTO/VIDEO] DERBI DELLA UČKA: Završilo prvo poluvrijeme, Rijeka vodi protiv Istre 1961

Autor: Marina Pauletić 14.04.2024

Igrale su se dvije minute sudačke nadoknade.

Pula/Rijeka – Završilo je prvo poluvrijeme utakmice Istre 1961 i HNK Rijeke koje se igra u Puli na stadionu Aldo Drosina, a Rijeka vodi 0:1 pogotkom Tonija Fruka.

VIDEO

U 5' minuti Ekong je pobjegao lijevom stranom gotovo 70 metara, ali Selahi ga je dobro pratio i omeo ga kod udarca s 10-ak metara iskosa. Tri minute kasnije Janković puca s 30-ak metara, no puca visoko preko gola. U 12' minuti Ekong ponovno radi probleme obrani Rijeke, međutim njegov udarac s 20-ak metara od bloka Galešića otišao je u korner. Dvije minute kasnije pokušao je za Istru 1961 Devetak iz slobodnog udaraca s 30-ak metara, lopta odlazi zamalo preko gola.

U 20' minuti nova opasnost pred golom Rijeke – ubacio je Devetak, a Ekong malo zakasnio na drugoj vratnici i samo očešao loptu. U 30' minuti Filet je primio loptu u kaznenom prostoru Rijeke leđima okrenut prema Labroviću. Lijepo se zagradio, ali iz okreta sa sedam, osam metara pucao je ravno u Labrovića. U istoj minuti pada prvi gol za Rijeku! Marko Pjaca je sjajno nanizao nekoliko domaćih braniča, ušao u kazneni prostor, pa ostavio loptu za Tonija Fruka koji je s 12-13 metara zakucao iza Majkića!

Lindon Selahi u 35' minuti dobiva žuti karton. Osam minuta kasnije uslijedila je duga akcija Rijeke koja je rezultirala prodorom Pašalića s desne strane. Udarac sa 17 metara u bliži kut ipak nije bio precizan. U 44' minuti ponovo je Rijeka dobro kombinirala na desnoj strani, ali prizemni ubačaj Smolčića nitko nije zatvorio na prvoj vratnici.

Igrale su se dvije minute sudačke nadoknade. Filet je ponovo povukao kontranapad Istre 1961, ali srećom izostao je pravi udarac.

Derbi della Učka - Rijeka vodi protiv Istre

Više sa portala poduckun.net ...