Dječji ljetni sportski kamp Ad Liberos na Platku

Autor: Sanja Tumara 12.06.2024

Foto: arhiva

Na petodnevnom kampu polaznici će savladati osnove sigurnog kretanja u šumi, naučiti se koristiti kompasom i planinarskim kartama, upoznati osnove vatrogastva, savladati vatrogasni poligon s vatrogascima iz našega grada…

Platak - Petu godinu zaredom organizira se kamp za djecu osnovnoškolske dobi u trajanju od 5 dana na Platku. Udruga sportske rekreacije Ad Liberos organizira ljetni sportski kamp od 24. do 28. lipnja na Platku, a prijave su u tijeku. Program kampa obogaćen je raznim sportsko-rekreativnim i edukativnim aktivnostima.

„Na petodnevnom kampu na našem brdu uživanja svi polaznici savladat će osnove sigurnog kretanja u šumi, naučiti se koristiti kompasom i planinarskim kartama uz vodstvo planinarskog vodiča, upoznat će osnove vatrogastva i savladati vatrogasni poligon s vatrogascima iz našega grada. Također će sudjelovati u raznim kreativnim i edukativnim radionicama (likovna radionica, radionica zdrave prehrane, modeliranje...), raditi na poboljšanju svoje motorike kroz razne motoričke poligone i sportske igre na otvorenom. Bit će tu i bicikliranja, tubinga, vožnje cartinga, raznih starih igara na otvorenom i svega što nam je potrebno za nezaboravnu zabavu na početku ljetnih praznika, koju ćemo zadnji dan kampa začiniti nezaboravnim karaokama i zajedničkim roštiljanjem. Posebna pozornost također se obraća i na razvoj osnovnih djetetovih sposobnosti, na učenje ponašanja u sportu i izvannastavnim aktivnostima, na stvaranje natjecateljskog duha, brizi o vlastitom tijelu i osobnoj higijeni. Današnja problematika je na koji način djecu animirati i priključiti fizičkoj aktivnosti u vremenu kada su mladi zaokupljeni internetom, društvenim mrežama, televizijom, igricama i raznim drugim sjedilačkim aktivnostima. Želja nam je da se kroz naše kampove uključi što veći broj djece kojoj bi približili način zdravog i fizički aktivnog života i sve njegove prednosti, a sve to uz mnoštvo zabave. Uključivanje djece u izvannastavne sportske aktivnosti od velike je važnosti i za prevenciju pretilosti, te poboljšanje zdravlja općenito”, ističu organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...