Erik Golubović osvojio brončanu medalju na pojedinačnom šahovskom prvenstvu Europe za mlade u Turskoj

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.11.2022

Opatijski šahist Erik Golubović osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 10 godina, zabilježivši 7 bodova iz 9 partija.

Opatija - Europsko pojedinačno šahovsko prvenstvo za mlade u kategoriji standardnog šaha u Antalyji u Turskoj održano je od 6. do 14. studenog, te je na njemu nastupio 991 natjecatelj iz 46 država po dobnim skupinama od 8 do 18 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Pritom je fenomenalan rezultat ostvario opatijski šahist Erik Golubović u kategoriji do 10 godina, zabilježivši 7 bodova iz 9 partija. Taj rezultat bio mu je dovoljan za diobu 2. do 4. mjesta. Po dodatnom kriteriju pripalo mu je sjajno 3. mjesto, čime je ostvario još jedan u nizu vrhunskih međunarodno priznatih rezultata. Cijeli turnir bio je u samome vrhu, maksimalno borben i koncentriran, te opravdao ulogu jednog od favorita europskog prvenstva. Ovim izvrsnim rezultatom još jednom je potvrdio svoj iznimni talent i stalni napredak u igri.

Republiku Hrvatsku je na pojedinačnom šahovskom prvenstvu Europe u kategorijama U-8 do U-18 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji predstavljalo 17 igrača i igračica, a Erik je ostvario uvjerljivo najbolji rezultat te donio Hrvatskoj medalju. Prvenstvo Europe za mlade u Turskoj u organizaciji Europske šahovske Unije bilo je do sada najbolje organizirano prvenstvo u povijesti, te je Eriku bila iznimna čast sudjelovati. Ovom mladom šahistu je to ujedno bilo i najvažnije natjecanje u tekućoj kalendarskoj godini te se čitave godine vrijedno i marljivo pripremao za nastup.

Ovaj novi uspjeh desetogodišnjeg Erika, nakon što je u svibnju na Svjetskom prvenstvu na Rhodosu(Grčka) osvojio 5.mjesto u brzopoteznom šahu, a u srpnju na Europskom prvenstvu u Solunu (Grčka) osvojio 6 .mjesto u sastavu reprezentacije Hrvatske do 12 godina, te pojedinačno 6. mjesto u kategoriji brzopoteznog šaha, dati će mu dodatne poticaje za rad. Erikova igra i šahovska snaga zasigurno je već sada daleko iznad njegove dobi te od njega možemo i dalje očekivati vrhunske rezultate.

Više sa portala poduckun.net ...