Fenomenalan start sezone Viliama Prodana

Autor: Sanja Monar 01.05.2023

Debitantskom utrkom na novom prvenstvu i završnim plasmanom Viliam je više nego zadovoljan, kao i novim suvozačem Markom Stiperskim s kojim mu je ovo prva službena vožnja.

Opatija - Viliam Prodan ovog je vikenda odvozio svoj prvi rally u novoj sezoni Slovenskog prvenstva i u jakoj konkurenciji osvojio peto mjesto na utrci Vipavske Doline u Ajdovščini.

Debitantskom utrkom na novom prvenstvu i završnim plasmanom Viliam je više nego zadovoljan, kao i novim suvozačem Markom Stiperskim s kojim mu je ovo prva služena vožnja.

- Čak 20 automobila u kategoriji ovog vikenda diktirali su jaki tempo od samog starta. Mogu reći da nas je konkurencija čak i iznenadila, znali smo da je jaka, ali ovo je bilo i iznad naših očekivanja. Prvi put na ovoj utrci, prvi put na ovom prvenstvu i prvi put s Markom završio je odlično, kazao je.

Ova prva utrka tako je za njih bila, kako kažu, dobra uvertira u prvenstvo koje se nastavlja u srpnju, tako da do onda imaju vremena biti spremni za nove izazove nastavka sezone. Prvi takav očekuje ih u Škofja Loki za nešto više od dva mjeseca.

-Konkurencija je izrazito jaka, rally je u Sloveniji priznat i razvijen sport, publika doslovno “diše” za ovaj sport, to su pokazali i u ovoj utrci na kojoj nas je uz stazu bodrilo preko 20.000 ljudi, što je omogućilo vrhunsku atmosferu, istaknuo je Prodan.


Više sa portala poduckun.net ...