Festival sportske rekreacije nastavljen morskim danom @ Ičići

Autor: Nikola Cvjetović 30.08.2023

Festival se nastavlja, a svoju će veliku završnicu ljetne sezone imati 10. rujna na Platku, programom kojeg će organizatori predstaviti ovih dana.

Ičići- Festival sportske rekreacije se nastavio i prošlog vikenda te je donio sjajan dan u Ičićima gdje se, u suradnji s TZ Ičići, održao raznovrstan i atraktivan program. Sve je započelo školom jedrenja na krstašu pod vođenjem stručnjaka iz OpaSailing School & Cruise, a ponuđeni termini su okupili brojne sudionike koji su uživali u plovidbi te iskoristili jedinstvenu priliku da savladaju osnove jedrenja na školskom brodu Feet 30.

Ičićanski akvatorij je bio idealno mjesto za ovaj program, a isto se odnosi i na održanu 2. VOP SUP kup regatu "Cup Ičića", u organizaciji VOP SUP teama. Itekako važna međunarodna regata bodovala se za konačni plasman za Kup Kvarnera 2023. pa je okupila veliki broj sudionika koji su se natjecali u kategorijama Race, Elite i Fun, a natjecala su se i djeca u posebnim kategorijama do i preko 10 godina starosti. U kategorijama do 10 godina starosti kod djevojčica najbolja je bila Emili Zimmermann iz Opatije, a kod dječaka Patrik Bačić iz Matulja, dok je u kategoriji djevojčica 10 – 14 godina najbolja bila Stella Veršić iz Opatije te kod dječaka Nino Bačić iz Matulja (svi VOP SUP klub). U kategoriji Fun kod žena najbolja je bila Tamara Sparožić iz Rijeke, a kod muškaraca Nino Bačić iz Matulja (oboje VOP SUP klub). U kategoriji Race kod žena pobijedila je Stanislava Laginja iz Rijeke (VOP SUP), dok je kod muškaraca najbolji bio Rok Puvar iz Portoroža (ŠD SUPer). U kategoriji Elite kod žena pobjednica je Maja Dolžan iz Ljubljane, a kod muškaraca Luka Kožar iz Ljubljane (oboje SUP klub Ljubljana).

Evo i pobjednika u konačnom poretku za Kup Kvarnera 2023. Djevojčice do 10 godina Greta Veršić (Opatija, VOP SUP), dječaci do 10 godina Patrik Bačić (Matulji, VOP SUP), djevojčice 10 – 14 godina Stella Veršić (Opatija, VOP SUP), dječaci Nino Bačić (Matulji, VOP SUP). Kategorija Fun za žene Tamara Sparožić (Rijeka, VOP SUP), za muškarce Nino Bačić (Matulji, VOP SUP), Race žene Gabriela Bađun (Varaždin, Amanzi Race Team), Race muškarci Rok Puvar (Portorož, ŠD SUPer) te Elite žene Maja Dolžan (Ljubljana, SUP Klub Ljubljana) i Elite muškarci Luka Kožar (Ljubljana, SUP Klub Ljubljana).

Uz natjecanje supaša, bogat nedjeljni program je sadržavao i promociju vožnje SUP-a kroz koju je, pod stručnim vodstvom, svima bilo omogućeno isprobavanje vožnje i prvih zaveslaja na popularnoj dasci.

Osim jedrenja i regate supova, organizator je pripremio i turnir u rukometu na pijesku koji se pokazao atraktivnim pa je i na ičićanskom pješčaniku bilo itekako zanimljivo. Najmlađi su uživali na poligonu sportsko rekreativnog program za djecu koji je ponudio gađanje mete, bacanje kolutova, streličarstvo, sportski poligon, boćanje i još zanimljivih aktivnosti za djecu predškolske i mlađe školske dobi, a sve to pod stručnim vodstvom voditelja aktivnosti.

Festival se nastavlja, a svoju će veliku završnicu ljetne sezone imati 10. rujna na Platku, programom kojeg će organizatori predstaviti ovih dana.

Više sa portala poduckun.net ...