[FOTO] 14. Juniorski kup Galeb osvojila mješovita momčad sastavljena SRD-a 'Zubatac' iz Poreča i Lovrana

Autor: Nikola Cvjetović 16.08.2023

Prijelazni „Kup Galeb“ , skulpturu galeba, djelo labinskog kamenoklesara Fabia Jurčića, ove godine je preuzeo SRD „Zubatac“ Lovran. Dvije posljednje godine zaredom , 2021. i 2022., trofej je osvajala momčad ŠRK „Ičići“.

Lovran - Na stjenovitoj obali ispod mjesta Prtlog – Duga Luka, u organizaciji Sportsko ribolovnog kluba „Galeb“ iz Raše, održan je „14. juniorski Kup Galeb“, natjecanje u sportskom ribolovu s obale za kategoriju juniora. Nastupilo je ukupno 40 mladih ribolovaca, podijeljenih u dvije natjecateljske kategorije, do 12 i do 16 godina starosti.

- Vrijeme je bilo sunčano i vruće, ribe dosta. Naši vrijedni i strpljivi ribari ulovili su ukupno 397 primjeraka ribe, težine 13.470 grama, pretežno kneza, lenica, glavoča, fratara, nekoliko arbuna, ušata i crnelja. Najuspješnija u kategoriji do 12 godina bila je Gabrijela Stupičić iz ŠRK „Ičići“, drugo mjesto osvaja Deni Galić iz SRD „Zubatac“ Lovran i treće mjesto Deni Sandalj, također iz SRD „Zubatac“ Lovran. U starijoj kategoriji do 16 godini najbolji je bio Matej Husić iz SRD „Galeb „Raša“, drugo mjesto Petar Pobar iz ŠRK „Ičići“ i treće mjesto osvaja Mihael Andrejević iz SRD „Zubatac“ Lovran. Momčadi su imale po 4 člana , dva natjecatelja do 12 godina i dva natjecatelja do 16 godina, tako da se ukupan momčadski rezultat dobio zbrajanjem pojedinačnih rezultata, kazao nam je Ivica Škec ispred SRD-a 'Zubatac'.

Ove je godine Kup Galeb osvojila mješovita momčad sastavljena od članova SRD „Zubatac“ Poreč i SRD „Zubatac“ Lovran
Poredak momčadi je na kraju bio :
1 . SRD „Zubatac“ Poreč i SRD „Zubatac“ Lovran u sastavu :
Mauro Tubaković – David Dobrilović – Deni Sandalj – Deni Galić.
2. ŠRK „IČIĆI“ Ičići – Petar Pobar – Marin Rubinić – Gabrijela Stupičić – Endi Škalamera
3. SRD „ZUBATAC“ Lovran – Mihael Andrejević – Antonio Blažić – Emili Uhač – Mihael Basan

- Osim medalja i pehara za najuspješnije natjecatelje i momčadi, domaćin je osigurao posebne nagrade za najveće ulovljene ribe po kategorijama – Gabrijela Stupičić iz ŠRK „Ičići“ za U12 i Matej Husić iz SRD „Galeb“ Raša za U16. Prigodnu nagradu za najmlađeg natjecatelja dobio je Thomas Rumora Stevanović iz ŠRK „Jadran“ Opatija (2017. godište) , dok je najmlađa natjecateljica bila Antonina Martinčić (2013. godište) iz momčadi domaćina SRD „Galeb“ Raša. Prijelazni „Kup Galeb“ , skulpturu galeba, djelo labinskog kamenoklesara Fabia Jurčića, ove godine je preuzeo SRD „Zubatac“ Lovran. Dvije posljednje godine zaredom , 2021. i 2022., trofej je osvajala momčad ŠRK „Ičići“. Ručak i proglašenje rezultata organizirano je u prekrasnom ambijentu konobe „Rogočana“, a na kraju druženja tradicionalno za sve natjecatelje i njihove pratioce, odličan sladoled slastičarne „PINGO“ iz Rapca. Hvala domaćinu na vrijednoj organizaciji, vidimo se i dogodine na 15. Juniorskom Kupu Galeb, istaknuo je Ivica Škec ispred SRD-a 'Zubatac'.

Kup Galeb osvojila mješovita momčad sastavljena od članova SRD „Zubatac“ Poreč i SRD „Zubatac“ Lovran

Više sa portala poduckun.net ...