[FOTO] 15. Juniorski Kup Galeb - Mladi sportski ribolovci iz SRD 'Zubatac' Lovran vratili 'Galeba' u Lovran

Autor: Nikola Cvjetović 28.08.2024

Prijelazi trofej „Galeb“, odnosno kamena skulptura galeba, djelo labinskog kamenoklesara Fabia Jurčića, i ove će godine krasiti prostorije SRD „Zubatac“ Lovran.

Lovran - Momčad juniora SRD "Zubatac" Lovran 1 u sastavu Mihael Andrejević, Antonio Blažić, Mateo Stevandić i Karlo Ciani osvojila je prvo mjesto na 15. Juniorskom Kupu Galeb , koji se tradicionalno održava na obalnom pojasu ispod mjesta Prtlog – Duga Luka, malo južnije od Rapca.

Domaćin ovog natjecanja je Sportsko ribolovni klub „Galeb“ iz Raše, natjecanje s odvija u dvije kategorije juniora, do 12 i do 16 godina starosti. Momčad čine četiri člana, dva do 12 godina i dva do 16 godina starosti. Zbog velike vrućine moramo odati priznanje svim našim ribolovcima i njihovim pratiocima, da su izdržali natjecanje do samog kraja. Ribolov je bio vrlo dinamičan s dosta ribe, pretežno fratara, kneza, lenica, crnelja, salpi, ušata, ali i nekoliko lijepih primjeraka pica, orada i arbuna.

Iz Liburnijskog kraja nastupile su momčadi iz ŠRK „Jadran“ Opatija , ŠRK „Ičići“ Ičići i SRD "Zubatac" Lovran.

Poredak je na kraju bio slijedeći :
Kategorija do 12 godina:
1. MATEJ MARGAN KŠR „3. Maj“ Rijeka
2. FILIP CELIĆ SRD „Galeb“ Raša
3. MANUEL VOZILA ŠRK „Ičići“ Ičići
Kategorija do 16 godina :
1. ANTONIO BLAŽIĆ SRD "Zubatac" Lovran 1
2. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD "Zubatac" Lovran 1
3. FRAN BAĆAC SRD „Galeb“ Raša 1

Pojedinačno najbolji ulov dana imao je ANTONIO BLAŽIĆ iz SRD "Zubatac" Lovran – 31 ulovljeni primjerak ukupne težine 1279 grama, a najveći ulovljeni primjerak imao je MATEJ MARGAN iz KŠR „3. Maj“ Rijeka – pica od 282 grama.

Momčadski plasman :
1. SRD "Zubatac" Lovran 1 – ANTONIO BLAŽIĆ (1.) , MIHAEL ANDREJEVIĆ (2.), MATEO STEVANDIĆ
(6.) i KARLO CIANI (10.)
2. KŠR „3. Maj“ Rijeka – DAVID RADETIĆ ( 10.), LUKA SUBOTIĆ (6.), MATEJ MARGAN (1.) I DAVID
MARGAN ( 12.)
3. ŠRK „Jadran“ Opatija – DOMINIK BRADASCHIA (4.) , DARIAN SMAJLOVIĆ ( 13.) , ROZI MAJOR
(5.) i THOMAS RUMORA STEVANOVIĆ ( 7. )

Podjelu medalja i pehara za najuspješnije natjecatelje i momčadi domaćin je organizirao u obližnjoj konobi „Rogočana“, gdje smo se uz ručak i vrhunski sladoled slastičarne „Pingo“ iz Rapca, još malo podružili i zabavili. Na kraju zajednička slika svih sudionika za uspomenu na ovogodišnji kup. Prijelazi trofej „Galeb“, odnosno kamena skulptura galeba, djelo labinskog kamenoklesara Fabia Jurčića, i ove će godine krasiti prostorije SRD „Zubatac“ Lovran. Veliko hvala domaćinu na trudu i odličnoj organizaciji, vidimo se i dogodine na 16. Juniorskom Kupu Galeb. Rogi ribaru !

Ivica Škec / PodUčkun.net

15. Juniorski Kup Galeb - Mladi sportski ribolovci iz SRD 'Zubatac' Lovran vratili 'Galeba' u Lovran

Više sa portala poduckun.net ...