[FOTO] 3. Decathlon cup u malom rukometu okupio tristotinjak mališana

Autor: Nikola Cvjetović 03.03.2024

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Opatija - U organizaciji Udruge za sportsku rekreaciju AD Liberos i RK Liburnija Opatija jučer se u Opatiji održavao 3. DECATHLON CUP – turnir u malom rukometu za dječake i djevojčice na kojem je nastupilo preko 300 djece u 4 kategorije.

Turniru su prisustvovale i osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju koja u sklopu projekta ”Rukomet za sve” redovito treniraju i rade na poboljšanju svoje motorike kroz elemente rukometne igre. Oni su se također spustili na parket kako bi demonstrirali svoje do sada stečeno rukometno znanje i oduševili sve prisutne svojim vještinama. Ovaj turnir bio je humanitarnog karaktera s ciljem jačanja sportske inkluzije i razvoja spomenutog programa. Podsjetimo, „Rukomet za sve” projekt je Udruge sportske rekreacije Ad Liberos iz Opatije prilagođen osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju koji potiče na bavljenje sportskim aktivnostima, a sve u cilju razvoja i poboljšanja motoričkih sposobnosti, jačanja inkluzije i osamostaljenja polaznika.

- Neopisivo smo sretni i zadovoljni na ogromnoj podršci koju smo jučer dobili za naš program „Rukomet za sve”. Ispunili smo naš cilj, a to je da našu djecu učimo prihvaćanju različitosti, da spajamo zajednicu s osobama s invaliditetom i djecom s teškoćama u razvoju, te da pokažemo da je zaista sve moguće u uz podršku okoline. Veseli me brojka klubova, djece i roditelja iz raznih županija koji su se odazvali našem turniru i svojim prisustvom zaista uveličali ovu manifestaciju. Veliko hvala ide i RK Liburnija Opatija koji nas od prvoga dana bezuvjetno prati i podržava, kao i svim našim donatorima, zaključila je Suzy Topić iz Udruge za sportsku rekreacije Ad Liberos.

POREDAK:
DJEVOJČICE 2015.
1. ŽRK VINODOL
2. RK DRENAK SLUNJ
3. RK RAB

NAJBOLJA PETORKA: Mara Cvitković (ŽRK Vinodol), Ruža Matijić (ŽRK Vinodol), Magdalena Crnković (RK Drenak Slunj) Lucija Kotić (RK Drenak Slunj), Laura Pahljina (RK Rab)

DJEVOJČICE 2014.
1. ŽRK VINODOL
2. ŽRK OGULIN
3. RK DRENAK SLUNJ

NAJBOLJA PETORKA: Tara Domijan (Skola rukometa Crikvenica), Martina Smolčić (ŽRK Vinodol), Eva Juričić (ŽRK Vinodol), Vanessa Salopek (ŽRK Ogulin), Loise Jonna (RK Drenak Slunj)

DJEČACI 2015.
1. ŠKOLA RUKOMETA CRIKVENICA
2. RK ZAMET
3. RK ČAVLE

NAJBOLJA PETORKA: Marko Zubčić (Škola rukometa Crikvenica), Gabrijel Benić (Škola rukometa Crikvenica), Matija Orlić (RK Zamet), Karlo Cezner (RK Čavle), Ivan Devčić (RK Senj)

DJEČACI 2014.
1. MK KOZALA
2. ŠKOLA RUKOMETA CRIKVENICA
3. RK ADRIATIC

NAJBOLJA PETORKA: Ante Matuslović (MRK Kozala), Mauro Pulić (MRK Kozala), Deni Gajdek (Škola rukometa Crikvenica), Marin Ahmetović (RK Adriatic), Petar Anđelić (RK Cres)

Održan 3. Decathlon cup u malom rukometu

Više sa portala poduckun.net ...