[FOTO] Antonio Blažić iz SRD “Zubatac“ Lovran prvak županije u sportskom ribolovu za kategoriju juniora do 16 godina

Autor: Nikola Cvjetović 18.06.2022

Ulovi su bili osrednji, od vrsta ulovilo se najviše kneza, glavoča, lumbraka, pirki, nešto manje špara i boba , te par arbuna, kazao nam je Ivica Škec , tajnik SRD-a Zubatac.

Rijeka - SRD “Zubatac“ Lovran nastavlja s uspjesima u natjecanjima za mlađe kategorije sportskog ribolova. Danas, u nedjelju, održano je županijsko prvenstvo za kategoriju juniora do 16 godina. Na obalnom zidu unutar brodogradilišta „3. maj“ u Rijeci okupilo se 40 najboljih mladih ribolovaca s područja cijele Primorsko goranske županije.

- Ribolov traje 4 puna sata s odmorom od pola sata za promjenu mjesta u sektoru, premještaj opreme i kratko osvježenje. Danas je osvježenja stvarno trebalo, jer je bilo jako vruće i samim tim otežan ribolov, pa stoga moramo pohvaliti sve naše mlade ribolovce da su izdržali do kraja ovaj naporan sportski dan. Ulovi su bili osrednji, od vrsta ulovilo se najviše kneza, glavoča, lumbraka, pirki, nešto manje špara i boba , te par arbuna, kazao nam je Ivica Škec , tajnik SRD-a Zubatac.

U svemu tome najbolje se snašao Antonio Blažić iz SRD „Zubatac“ Lovran, koji je s 18 ulovljenih riba, ukupne težine 938 grama i osvojio prvo mjesto. Drugi ulov dana imao je Leon Bajčić iz ŠRK „Lovrata“ Krk, 16 riba i 868 grama. Na treće mjesto plasirao se Luka Gržinčić iz SRD „Kantrida“ Rijeka s 21 ulovljenom ribom težine 806 grama. Za njima slijede 4. Iva Landeka iz ŠRK „Jadran“ Opatija, 5. Antonio Rek iz SRD „Tunera“ Jadranovo, 6. Leon Brnić iz SRD „Tunera“ Jadranovo, 7. Antonio Gršković iz SRD „Kantrida“ Rijeka, 8. Mihael Andrejević iz SRD „Zubatac“ Lovran, 9. David Gojković iz SRD „Tunera“ Jadranovo, 10. Patrik Uhač iz SRD „Zubatac“ Lovran itd…

U momčadskoj konkurenciji poredak je bio slijedeći :
1. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN – ANTONIO BLAŽIĆ i MIHAEL ANDREJEVIĆ
2. SRD „KANTRIDA“ RIJEKA - LUKA GRŽINČIĆ i ANTONIO GRŠKOVIĆ
3. ŠRK „LOVRATA“ KRK 1 - LEON BAJČIĆ i DARIO ŠUTIĆ
4. SRD „TUNERA“ JADRANOVO – ANTONIO REK I DAVID GOJKOVIĆ JUROTIĆ

5. ŠRK „LOVRATA“ KRK 1 - NIKOLA KOSIĆ I KRISTIAN ZEC itd..

Ovog puta glavna sutkinja natjecanja bila je Sava Dešković, dok je dužnost delegata saveza vršila gospođa Julijana Rumora. Organizator prvenstva je Savez za sportski ribolov na moru PGŽ, a domaćin natjecanja SRD „Kostrena“ iz Kostrene s voditeljem natjecanja Krešimirom Milićem. Nakon ovog natjecanja slijedi ljetna stanka do početka mjeseca rujna, kada se u mjestu Cres na otoku Cresu, održava međužupanijsko prvenstvo za ovu kategoriju. Svim plasiranim natjecateljima iz naše županije poželjet ćemo puno uspjeha i jedni veli Rogi ribaru, dodao je Škec.

Antonio Blažić iz SRD “Zubatac“ Lovran prvak županije u sportskom ribolovu za kategoriju juniora do 16 godina

Više sa portala poduckun.net ...