[FOTO] Atraktivnim mečevima okončana 51. Istarska rivijera Opatija 2023.

Autor: Nikola Cvjetović 26.03.2023

Nikola Pilić, Sergi Perez Contri, Viacheslav Bielinsky i Branimir Horvat

Bielinsky je uz pojedinačnu konkurenciju pobjedu upisao i u finalu parova zajedno sa sunarodnjakom Ovcharenkom.

Opatija - Teniski klub Opatija proteklih osam dan bio je domaćin 51. Istarske rivijere. Uz Poreč i Rovinj, naš grad je treći u nizu domaćina ovom tradicionalnom natjecanju.

Mlađi igrači na ovim turnirima skupljaju svoje prve ITF bodove iz serije M 15 s nagradnim fondom od 15 tisuća dolara po svakom turniru. Glavni turnir se igrao s 32 igrača u glavnome ždrijebu. Kroz pretkvalifikacije i kvalifikacije sa ždrijebom od 64 igrača, prodefiliralo je više od 150 igrača iz 34 države svijeta u borbi za osam mjesta u ždrijebu glavnoga turnira, koji je započeo u srijedu, istaknuli su iz Tenis kluba Opatija koji su zadovoljni kako je turnir protekao unatoč subotnjem nevremenu.

Viacheslav Bielinsky i Oleksandr Ovcharenko

- Vrijeme je bilo lijepo, osim u subotu kada su zbog jake kiše i tuče prekinuti polufinalni susreti i otkazano finale parova. Nedjelju rano ujutro dovršeni su polufinalni mečevi i odigrana finala pojedinačno i u parovima. Odlika i ovogodišnjeg turnira je veliki broj mlađih i vrlo kvalitetnih igrača. Nivo tenisa bio je vrlo visok te su svi prisutni imali prilike uživali u mečevima, dodali su iz kluba.

U finalu pojedinačno susreli su se osim nositelj Viacheslav Bielinsky iz Ukrajine i Sergi Perez Contri iz Španjolske. Pobjednik Opatije 2023. je Bielinsky rezultatom 2:1 (6:1, 2:6, 6:3). U finalu parova susreli su se Viacheslav Bielinsky i Oleksandr Ovcharenko iz Ukrajine protiv Stefana Popovića iz Srbije i Luke Mikruta iz Hrvatske. Bolja je bila Ukrajinska kombinacija rezultatom 2:0 (6:2, 6:4). Direktor turnira bio je Branimir Horvat iz Zagreba, a vrhovna sutkinja bila je naša Opatijka Adelka Činko.

Vrhovna sutkinja - Adelka Činko

Prema tradiciji, jedan dan na turniru gosti turnira bili su naši najmlađi sugrađani.

- Ove godine prve korake bijelog sporta učinila je grupa mališana iz dječjeg vrtića Volosko. Igrači s turnira i naši treneri zabavljali su se zajedno sa djecom, a smijeha i zabave nije nedostajalo. Nadamo se druženju i dogodine na 52. Istarskoj rivijeri, zaključili su organizatori iz TK Opatija.

Atraktivnim mečevima okončana 51. Istarska rivijera Opatija 2023.

Više sa portala poduckun.net ...