[FOTO] Bijeli uvjerljivi na otvaranju sezone

Autor: Sanja Tumara 22.07.2023

Veliku fotogaleriju sa 100 fotografiaj pogledajte u nastavku...

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Rudeš 4:0 na otvaranju nove sezone. Bijeli su sezonu otvorili na najbolji mogući način slomivši otpor gostiju u nastavku utakmice.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše prilika. Rudeš je imao prvu priliku. Pavlek je pucao s 18 metara, lopta je od bloka otišla u korner. Nakon ubačaja iz kuta, lopta se ponovo odbila od igrača Rijeke za novi korner gostiju. Brzi korner gostiju, Oddei se okrenuo uz gol liniju, ali udarac iz mrtvog kuta zaustavila je vratnica.

U 13. minuti, nakon ubačaja iz kuta, najviši je bio Dilaver, ali bio je to lagan zadatak za Marića. Rijeka je prijetila minutu kasnije. Djouhara je lijepo prošao i ubacio za Grgića koji je snažno pucao, ali lopta je od bloka otišla u korner.

Uslijedio je period bez prilika na travnjaku, a onda su gosti zaprijetili. Nakon opasnog ubačaja u 29. minuti pred gol Rijeke, Goda je kratko odbio glavom, Ljubanović je glavom pucao preko gola iz dobre pozicije.

U 31. minuti Jankovićev udarac s ruba kaznenog prostora otišao je daleko od gola. Rijeka je ubacila u višu brzinu. Janković je sjajno proigrao Bandu koji je odlično pucao, a vratnica spasila Rudeš.

I onda je stigao gol u 39. minuti. Obregon je pao nakon kontakta s Matićem, penal za Rijeku. Janković je preuzeo odgovornost i poentirao – 1:0.

U 48. minuti Banda je pucao s ruba kaznenog prostora, prošlo je uz vratnicu. U 56. minuti, nakon opasnog ubačaja s desne strane, Ljubanović nije najbolje zahvatio loptu i propala je prilika za goste.

Šest minuta kasnije nova prilika za Rudeš. Oddei je ušao s desne strane u kazneni prostor, udarac nije bio precizan. U 62. minuti Fruk je odigrao u prostor za Grgića koji je pobjegao obrani Rudeša i provukao loptu pored vratara, ali obrana Rudeša očistila je udarac s gol crte.

Drugi gol stigao je u 68. minuti. Grgić je prošao po desnoj strani i ubacio pred gol, a Janković je poentirao – 2:0.

Najljepša akcija na utakmici dogodila se u 81. minuti. Sjajan dupli pas Fruka i Jankovića, Fruk se odlično snašao u kaznenom prostoru i poentirao – 3:0.

U 89. minuti, nakon kornera, Goda je sjajno poentirao glavom – 4:0. U završnici utakmice odlično je pucao i Ivanović, ali vratnica je spasila goste.

Rijeka otvorila novu sezonu susretom protiv Rudeša

Više sa portala poduckun.net ...