[FOTO] Blijeda Rijeka poražena u Maksimiru, Pašalić sjajnim pogotkom ublažio poraz

Autor: Nikola Cvjetović 27.08.2023

Naprasni odlazak Sergeja Jakirovića zategnuo je odnose na relaciji Rijeka - Dinamo!

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama 1:2 u utakmici šestog kola SuperSport HNL-a. Dinamo je snažno krenuo od prve minute. Mišić i Marin na samom otvaranju najavili su pritisak domaćina, u petoj minuti stigla je prva prilika. Mišić je izbacio Baturinu koji je na lijevoj strani primio loptu i krenuo sam prema golu, ali opasan udarac otišao je pored gola. Dinamo je poveo u šestoj minuti, ali gol je poništen nakon provjere VAR-a. Ristovski je poentirao glaovm, ali Mišić je uoči skoka napravio prekršaj.

Nova prilika za domaćina stigla je u 18. minuti. Baturina je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, okrenuo se i odigrao za Petkovića na 16 metara čiji je udarac otišao iznad grede. Rijeka se do tog trenutka branila, a onda je sjevnula kontra u 21. minuti. Pašalić je izbacio Ivanovića koji se sjurio prema kaznenom prostoru, okrenuo se i povukao loptu prema sredini. Natrčao je Pašalić koji je snažno potegnuo, ali ovoga puta nije bilo preciznosti.

Udarac Ristovskog (22′) ukrotio je Labrović, dok je u 30. minuti, nakon ubačaja Špikića, Marin pucao preko grede. I onda je stigao gol. Ristovski je odigrao za Petkovića koji je izbacio Bulata. Veznjak Dinama izbio je sam pred Labrovića i poentirao – 1:0. Rijeka je na otvaranju drugog dijela u nekoliko navrata stigla pred gol Dinama ali ubačaj Gode i udarac Hodže nisu predstavljali opasnost za Nevistića. U 72. minuti Petković je gurnuo za Emrelija, ali Mitrović ga je na vrijeme omeo i nogometaš Dinama nije uspio dobro pucati. Šest minuta kasnije Mykhailichenko je bio u odličnoj situaciji, njegov udarac obranio je Labrović.

I onda je u 84. minuti Vukčević srušio Baturinu u kaznenom prostoru. Petković je bio siguran s bijele točke – 2:0. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Pašalić je u 89. minuti sjajno pogodio iz slobodnog udarca – 2:1. Rijeka je krenula na sve ili ništa, ali nije uspjela još jednom zatresti mrežu.

Dinamo vs. Rijeka

Više sa portala poduckun.net ...