[FOTO] Doček zlatnih vaterpolista s europske smotre: Mauro Ivan Čubranić, Gabrijel Burburan i Viktor Tončinić dočekani na Kantridi

Autor: Mia Mohorić 09.09.2024

Mladi vaterpolisti Hrvatske u finalu su pobijedili Crnu Goru.

Rijeka - Na Bazenima Kantrida priređen je doček za mlade vaterpoliste Hrvatske koji su u finalu U-19 Europskog prvenstva pobijedili su Crnu Goru i postali novi prvaci Europe.

Vaterpoliste su dočekali brojni navijači, koji su jedva dočekali fotografirati se sa svojim, sada zlatnim, idolima.

Dočeku je prisustvovao i gradonačelnik Marko Filipović, koji je iskoristio priliku zahvaliti se i čestitati na još jednoj izvrsnoj promociji hrvatskog, ali i riječkog sporta.

Predsjednik Primorja EB Samir Barać zadovoljno je komentirao ovaj uspjeh.
Gabrijel Burburan, Mauro Ivan Čubranić i Viktor Tončinić, trojica su mladića koji su prve korake počeli u Primorju EB, a zatim su od Škole vaterpola prošli i sve reprezentativne selekcije do juniora. Sada su dio klupskog i reprezentativnog pogona. Ivan Mauro Čubranić, 2005. godište, već je bio na dijelu priprema reprezentacije za Olimpijske igre.

Ne zaostaju za njim ni Burburan i Tončinić koji su već označeni kao talenti za A reprezentaciju. Uz svu posvećenost sportu, ovi momci redovno završavaju školovanje, žrtvuju se i oni i roditelji, kao i klub koji od njih puno očekuje. To su izvanredni momci, to što rade u klubu i reprezentaciji vrijedno je svakog poštovanja.

Podsjetimo, Hrvatski vaterpolisti u napetoj su završnici pobijedili Crnu Goru boljim izvođenjem peteraca (10:8). Riječaninu, članu VK Primorje EB, Mauru Ivanu Čubraniću pripala nagrada za najboljeg vratara juniorskog EP-a.

U galeriji pogledajte kako je bilo na dočeku.

Doček zlatnih vaterpolista s europske smotre: Mauro Ivan Čubranić, Gabrijel Burburan i Viktor Tončinić dočekani na Kantridi

Više sa portala poduckun.net ...