[FOTO] Emili Uhač iz SRD-a 'Zubatac' pobjednica međuopćinskog prvenstva Liburnije za kategoriju juniore U16

Autor: Nikola Cvjetović 30.05.2022

Ulovilo se sveukupno 296 primjeraka ribe , težine 11013 grama, a najveću ribu ulovio je Mateo Gruban iz ŠRK „Ičići“ , škarpoča od 191 grama.

Emili Uhač

Lovran - Savez za sportski ribolov na moru Primorsko-goranske županije organizirao je prošle subote međuopćinsko prvenstvo Liburnije za najmlađu kategoriju natjecanja - juniora do 16 godina starosti. Natjecanje je održano na području lovranske lučice, a domaćin je bio SRD „Zubatac“ Lovran.

- Po izuzetno zahtjevnim uvjetima, buri i velikim valovima, nastupilo je 28 mladih natjecateljki i natjecatelja iz klubova s područja Liburnije, ŠRK „Jadran“ Opatija, ŠRK „Ičići“ Ičići, SRD „Preluk“ Matulji i domaćina SRD „Zubatac“ Lovran. Moramo pohvaliti sve mlade ribolovce jer su bili uporni i izdržali su puna 4 sata ribolova, iako su neki od njih bili potpuno mokri i promrzli, kazao je Ivica Škec, tajnik SRD „Zubatac“ Lovran.

Ješka je bila zadana – dagnja i lignja, lovilo se po sistemu „ulovi i pusti“ , što znači da su sve ulovljene ribe izmjerene i vraćene natrag u more.

Ulovilo se sveukupno 296 primjeraka ribe , težine 11013 grama, a najveću ribu ulovio je Mateo Gruban iz ŠRK „Ičići“ , škarpoča od 191 grama. Za regularnost natjecanja brinuli su se glavna sutkinja Julijana Rumora i delegat saveza Sava Dešković. Rezultati natjecanja su se mogli pratiti izravno on line na mobitelima, zahvaljujući odličnoj aplikaciji Slobodana Naglića. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija je bila članica SRD „Zubatac“ Lovran – Emili Uhač, rođena 2010. godine, koje je ulovila 20 riba ukupne težine 790 grama, drugi je bio Luko Pavičević, također iz SRD "Zubatac" Lovran, aktualni prvak države, s 25 riba i 739 grama težine, dok je treći bio David Jelušić iz SRD „Preluk“ Matulji, s 13 riba i 720 grama težine, istaknuo je Škec.

U momčadskoj konkurenciji poredak je bio slijedeći :
1. SRD „ZUBATAC“ Lovran 1 - LUKO PAVIČEVIĆ i PATRIK UHAČ
2. SRD „ZUBATAC“ Lovran 2 - MIHAEL ANDREJEVIĆ i ANTONIO BLAŽIĆ
3. SRD „PRELUK“ Matulji 1 - DORIJAN RUBEŠA i DAVID JELUŠIĆ
4. SRD „PRELUK“ Matulji 2 - ADRIAN POGORELIĆ i LUCIJA OSOJNAK
5. SRD „ZUBATAC“ Lovran 3 - EMILI UHAČ i MIHAEL BASAN

Nakon proglašenja rezultata domaćin je pripremio prigodno osvježenje i zakusku za sve natjecatelje i njihovu pratnju.

Ova prva službena natjecanja za mnoge od mladih ribara, osim takmičarskog, imaju i veliki edukativni karakter, gdje se nove generacije natjecatelja uče prepoznavati vrste riba, sportskom ponašanju u sektoru, kao i pravilima službenih natjecanja u sportskom ribolovu. Moramo napomenuti da je desetak minuta nakon završetka podjele i druženja započeo snažan pljusak popraćen vjetrom. To se također može nazvati „ribarska sreća“ ! Vidimo se na županijskom prvenstvu u Rijeci, najavio je Škec.

Emili Uhač iz SRD-a 'Zubatac' pobjednica međuopćinskog prvenstva Liburnije za kategoriju juniore U16

Više sa portala poduckun.net ...