[FOTO] Fran Baćac iz SRD Galeb Raša - pojedinačni prvak, Mihael Andrejević i Antonio Blažić iz SRD Zubatac Lovran momčadski prvaci države

Autor: Portal Poduckun 14.10.2024

Unatoč odličnim uvjetima za natjecanje, ribe je bilo relativno malo, ali uvijek dovoljno za obradu rezultata i regularno proglašenje poretka.

Medveja – Nedavno je završeno dvodnevno državno prvenstvo u sportskom ribolovu za kategoriju juniora U16. Organizator ovog prvenstva je bio Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, dok je domaćin bio ŠRK „Ičići“. Natjecanja su se oba dana odigravala na plaži Medveja, a pravo za nastup ostvarila su 23 najbolja juniora u Hrvatskoj. Vremenski uvjeti za ribolov odlični, bez vjetra, bez kiše, uz zadane tri vrste ješke – dagnje , crvići – koreani i srdela. Unatoč odličnim uvjetima za natjecanje, ribe je bilo relativno malo, ali uvijek dovoljno za obradu rezultata i regularno proglašenje poretka. Prvi dan ulovilo se 394 primjeraka ribe, ukupno vrijednih 8.863 boda, dok su se u nedjelju ulovi prepolovili - 252 primjerka vrijedna 4.187 bodova. Od vrsta ribe lovilo se najviše kneza, pirki. lumbraka, glavoča, vučića, cipala, arbuna , desetak manjih orada i cipala. Najveća riba u dva dana bio je škarpoć od 223 grana, a ulovio ga je David Dobrilović iz Poreča.

Glavni sudac prvenstva bio je Dubravko Pejdo iz Zadra, delegat Saveza Robert Stermečki iz Opatije, dok su sektorski evidentičari i pomoćni suci bili iz liburnijskih klubova. Svoj zadatak svi su odradili vrlo korektno i bez ikakve žalbe ili primjedbe natjecatelja.

Sve pohvale domaćinu natjecanja ŠRK „Ičiči“ i njegovim vrijednim članovima, koji su se maksimalno potrudili da ovo natjecanje bude odlično organizirano, na zadovoljstvo svih natjecatelja i sudaca.

Proglašenje rezultata i podjela pehara i medalja obavljena je u restoranu „Aurora“. Svečanost su svojim prisustvom uveličali gospođa Kristina Đukić, zamjenica gradonačelnika grada Opatije, i predsjednik Saveza, dr. Đuro Marinović.

Svako od sudionika dobio je prigodan poklon domaćina, dok su najuspješniji dobili medalje i pehare za pojedinačne i momčadske rezultate.

Pojedinačni poredak :
1. FRAN BAĆAC SRD „GALEB“ RAŠA
2. DINKO KLARIĆ SRD „ZUBATAC“ ZADAR
3. ALEX SARŠON SRD „KANTRIDA“ RIJEKA
4. MIHAEL ANDREJEVIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN“
5. MAURO TUBAKOVIĆ SRD „ZUBATAC“ POREČ“.....
9. ANTONIO BLAŽIĆ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN .....
22. EMILI UHAČ SRD „ZUBATAC“ LOVRAN
23. ENDI ŠKALAMERA ŠRK „IČIĆI“ IČIĆI

Momčadski poredak :
1. SRD „ZUBATAC“ LOVRAN 1 MIHAEL ANDREJEVIĆ i ANTONIO BLAŽIĆ
2. SRD „GALEB“ RAŠA FRAN BAĆAC i DOMINIK MIKULJAN
3. SRD „KANTRIDA“ RIJEKA ALEX SARŠON i NINA GAVRIĆ

Članovi lovranskog „Zubatca“ uspjeli su ponoviti prošlogodišnji uspjeh i obraniti titulu momčadskih prvaka za 2023. godinu. Nažalost , pojedinačni prvak države za prošlu godinu, Patrik Uhač, također član lovranskog „Zubatca“, zbog povrede nije mogao nastupiti na ovom prvenstvu. Službena natjecanja za kategoriju juniora U16 se nastavljaju krajem listopada nastupom državne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Irskoj. Pod vodstvom izbornika Luke Bučevića i trenera Dilana Milete, na svjetsko prvenstvo putuju Dinko Klarić, Mauro Tubaković, Nina Gavrić, Alex Saršon i dva člana SRD „Zubatac“ Lovran, Patrik Uhač i Mihael Andrejević.

Svima skupa poželimo puno uspjeha u Irskoj i veli, veli Rogi ribaru!!!!

Ivica Škec / PodUčkun.net

Fran Baćac iz SRD Galeb Raša - pojedinačni prvak, Mihael Andrejević i Antonio Blažić iz SRD Zubatac Lovran momčadski prvaci države

Više sa portala poduckun.net ...