[FOTO] Hrvatska upisala uvjerljivu pobjedu protiv Irske, slijedi Luksemburg

Autor: Portal Poduckun 20.07.2023

HRVATSKA – IRSKA 89:49 (24:5, 32:12, 14:16, 19:16)

U prvoj utakmici trećeg kruga pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025 Hrvatska je u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković pobijedila reprezentaciju Irske 89-49.

Irci se mogu pohvaliti da su poveli 0-2. To je bilo sve od njih. Hrvatska je igrala brzo, atraktivno, agresivno i odgovorno te već nakon deset minuta igre imala prednost 24-5, a na poluvremenu ogromnih +39 (56-17).

Nastavak utakmice Hrvatska je odradila mirno, vodeći računa o nadolazećim obvezama, pa se u drugom poluvremenu igrala ravnopravna košarka do konačnih 89-49.

Izbornik Josip Sesar je u službenom debiju na klupi reprezentacije Hrvatske tako upisao visoku pobjedu pri čemu je razigrao cijelu momčad.

Roko Badžim je uz 18 poena imao pet skokova i dvije asistencije. Toni Perković je na parketu proveo dvadesetak minuta ta uz 17 poena imao i osam skokova. Roko Prkačin je za 16 i pol minuta igre zabio 14 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Već u subotu 22. srpnja Hrvatska se u istoj dvorani sastaje s Luksemburgom. Početak susreta je u 20 sati.

“Čestitke igračima na pobjedi. U prvom poluvremenu smo igrali s puno energije, lopta je dobro kružila i stvorili smo veliku prednost. Na +40 nije lako održati tu želju, to je razumljivo. Zbog toga sam generalno zadovoljan lako ostvarenom pobjedom, veseli me način kako smo stigli do kapitalne razlike. Slijedi rekuperacija, analiza današnje utakmice i priprema za Luksemburg. Pozivam gledatelje da nas dođu podržati i navijaju za nas”, rekao je izbornik Josip Sesar.

Jednako razmišlja i igrač Roko Badžim: “Otvorili smo utakmicu na pravi način i obrambeno i napadački. Irci nisu imali nikakva rješenja na našu igru. Napravili smo veliku prednost. Kasnije smo se malo opustili, ali sve u svemu stigli smo do lagane pobjede. Idealno bi bilo da otvaranje uvijek bude ovakvo i da ne dopustimo protivniku da se razigra. Nadam se da će tako biti i protiv Luksemburga u subotu'”, istaknuo je najbolji strijelac hrvatske reprezentacije.

Izvor: HKS

Hrvatska upisala uvjerljivu pobjedu protiv Irske, slijedi Luksemburg

Više sa portala poduckun.net ...