[FOTO] Hrvatski ribolovci na svjetskim smotrama: U tijeku su Svjetska prvenstva u sportskom ribolovu na moru!

Autor: Portal Poduckun 06.11.2023

Veselimo se novim medaljama i uspjesima naših sportskih ribolovkinja i sportskih ribolovaca !!

Lovran - Na plažama Sicilije između gradova Catanie i Messine danas je službeno počelo svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini surf-casting za kategorije seniorki i seniora.

Kod kategorije seniorki nastupa osam reprezentacija, a boje Hrvatske brane : Ardena Bajlo iz SRD „Zubatac“ Zadar, Estera Bajlo – SRD „Zubatac“ Zadar, Ana Vučetić - PŠRD „Stobreč“ Stobreč, Jagoda Razum – ŠRD 'Uligna' Kukljica, Veronika Kirinčić – SRD „Vela Sten“ Čižići i Lovranka Marina Mavrinac Matulja iz SRD „Zubatac“ Lovran. Izbornik ove reprezentacije je Siniša Budisavljević iz Jadranova , a trener njegova kćerka Ivana Budisavljević.

Reprezentaciju seniora čine Dubravko Pejdo iz SRD „Zubatac“ Zadar, Nino Jukić – SRD „Zubatac“ Zadar, Arsen Radinović – SRD „Kantrida“ Rijeka, David Pinezić – SRD „Meduza“ Rovinj, Alen Bilić – SRD „Meduza“ Rovinj i Denis Županec iz ŠRD „Arbun“ Punat. Izbornik reprezentacije je Ljubo Blažević iz Stobreča , a trener Opatijac Gregor Stermečki . U ovoj kategoriji prijavljen je 121 natjecatelj u 22 reprezentacije !! Najveća natjecateljska konkurencija i zastupljenost državnih reprezentacija !!

Istovremeno se u Irskoj , kod mjesta Crosshaven - Cork održava svjetsko prvenstvo za kategoriju mlađih seniora do 21 godine iz brodice. Za hrvatsku reprezentaciju nastupaju naši Opatijci, braća Luka i Teo Hajdaraj iz SRD „Kantrida“ Rijeka, Milan Rukavina - ŠRD “BURA” Karlobag, Vito Ferara - ŠRD “PIRKA” Tribunj, Luka Karabatić - ŠRD “GOF” Rogoznica i Tomas Lukarić - ŠRD “LOVRATA” Krk . Izbornik reprezentacije je Dilan Mileta iz Labina, a njegov pomoćnik Opatijac Robert Stermečki. U ovoj kategoriji nastupa 7 državnih reprezentacija.

Za sve kategorije danas je bio prvi službeni trening, a od utorka kreću četverodnevna natjecanja. Boduje se svaki dnevni pojedinačni rezultat, zbroj pojedinačnih bodova stvara rezultat čitave reprezentacije, a na kraju se zbrajaju dnevni plasmani za konačne rezultate pojedinaca i reprezentacije U pravilu zadnji, četvrti dan natjecanja je petak , kada je i službeno proglašenje rezultata i podjela pehara , medalja i priznanja. Povratak kućama organiziran je u subotu.

Za više detalja i informacija možete pogledati ovdje. Veselimo se novim medaljama i uspjesima naših sportskih ribolovkinja i sportskih ribolovaca ! Svima skupa želimo puno uspjeha i šaljemo jedni veli
Rogi ribaru !

Ivica Škec / PodUčkun.net

Hrvatski ribolovci na svjetskim smotrama: U tijeku su Svjetska prvenstva u sportskom ribolovu na moru!

Više sa portala poduckun.net ...