[FOTO] Juniori SRD „Zubatac“ Lovran – Državni ekipni prvaci u sportskom ribolovu za 2022. godinu

Autor: Nikola Cvjetović 19.09.2022

Nakon što je 2021. godine Luko Pavičević postao pojedinačni prvak države u kategoriji juniora, sada je SRD Zubatac“ Lovran dopunio svoje vitrine novim velikim trofejom – Državni ekipni prvaci za 2022. godinu.

Lovran - Na otoku Viru prošlog vikedna održano je 1. Državno ekipno prvenstvo u sportskom ribolovu za sve kategorije ribolova s obale. Ovo je natjecanje tročlanih ekipa iz svih županija, članica Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru, a pravo nastupa ostvarili su najuspješniji klubovi na prvenstvima županija.

U kategoriji juniora do 16 godina starosti nastupilo je 9 ekipa, ukupno 27 mladih natjecatelja. Uvjeti natjecanja bili su vrlo teški, jaka kiša dolazila je u refulima i sve je još na kraju začinila bura. Lovilo se četiri sata po sistemu ulovi i pusti, ulovljeno je i pušteno ukupno 195 riba, a najveću ribu natjecanja ulovio je Lovranac Antonio Blažić, salpu od 414 grama .

Natjecanje je bilo izuzetno izjednačeno i napeto, ali na kraju su ipak najuspješniji sa 23 negativna boda bili ribolovci SRD „Zubatac“ Lovran – Antonio Blažić, Mihael Andrejević i Patrik Uhač. Ekipu su vodili trener Ivica Škec i njegov mladi pomoćnik Luko Pavičević. Kao i uvijek uz velike zasluge i logističku pomoć roditelja natjecatelja.

Na drugo mjesto, sa 24 negativna boda, plasirala se ekipa KŠR „Nebojsija“ iz Kaštel Kambelovca, u sastavu Filip Malnar, Ivan Tomaš i Marko Kelam. Treće mjesto sa 25 negativnih bodova, osvojila je ekipa SRD „Zubatac“ Zadar u sastavu Dinko Klarić, Dominik Ferjančić i Ivan Segarić.

Glavni sudac natjecanja bio je Mihovil Petrinović, dok je službeni delegat saveza bio Robert Stermečki. Pehare i medalje najuspješnijima osobno je uručio i čestitao predsjednik Saveza dr. Đuro Marinović.

- Nakon što je 2021. godine Luko Pavičević postao pojedinačni prvak države u kategoriji juniora, sada je SRD Zubatac“ Lovran dopunio svoje vitrine novim velikim trofejom – Državni ekipni prvaci za 2022. godinu. Ali sezona službenih natjecanja ide dalje, od 7. do 9. listopada u Podstrani će se održati Državno prvenstvo za kategoriju juniora, a na natjecanju nastupaju dva člana lovranskog društva – Luko Pavičević i Patrik Uhač. Poželimo im dobru zabavu i jedni veli Rogi ribaru, poručio je tajnik kluba Ivica Škec.

Juniori SRD „Zubatac“ Lovran – Državni ekipni prvaci u sportskom ribolovu za 2022. godinu

Više sa portala poduckun.net ...