[FOTO] Lukas Šepić na Platku ostvario najbolji rezultat za Ski klub Rijeka

Autor: Sanja Monar 13.02.2023

Svim okupljenim natjecateljima, trenerima i navijačima najavljeno je da će se i sljedeće godine održati utrke na Platku, ali uz novu žičaru- četverosjedežnicu kojoj se svi veselimo.

Platak - Proteklog su vikenda na Platku uspješno privedena kraju dva natjecanja najboljih hrvatskih mladih skijaša, dječaka i djevojčica od 8 do 12 godina. -Okupilo se 60 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova- SK Zagreb, SK Medveščak, HASK Mladost, SK Markuševac, SK Končar, SK Žuti mačak te domaćin i organizator natjecanja SK Rijeka, kao i 3 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, javljaju organizatori.

Za Ski Klub Rijeka nastupilo je šest natjecatelja. -Najbolji klupski rezultat imao je Lukas Šepić koji je u petak u slalomu bio brončani, a u subotu u veleslalomu srebrni. Ski klub Rijeka ukupno je osvojio 3 medalje- dvije brončane i jednu srebrnu. Uz Lukasa Šepića, na postolje se popela i Lana Skokan, ističu iz Kluba.

U petak 10. veljače održane su dvije vožnje slalom utrke Kup PGŽ za dječake i djevojčice U10 i U12.
Ski klub Rijeka osvojio je dva treća mjesta i jedno odlično četvrto mjesto. U kategoriji mlađih djevojčica brončanu medalju dobila je Lana Skokan, a u kategoriji starijih dječaka broncu je osvojio Lukas Šepić. Odlično četvrto mjesto u njegovoj tek prvoj sezoni Cro Ski natjecanja osvojio je osmogodišnji Fran Maksan. Rezultati ostalih natjecatelja SK Rijeka: Ferdo Spajić osvojio je 7. mjesto, Jakov Tešar 8. mjesto, a Oliver Miculinić 12. mjesto.

U subotu 11. veljače 2023. održana je veleslalom utrka za Prvenstvo Hrvatske i otvoreno Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice U10 i U12. Ski klub Rijeka ponosi se rezultatom Lukasa Šepića, koji je nakon što je u petak na slalomu bio brončani, u subotu na veleslalomu u kategoriji starijih dječaka osvojio srebrnu medalju. Podsjetimo da je prošle godine s Platka Opatijac Lukas Šepić kući otišao također s dvije medalje- zlato u slalomu i bronca u veleslalomu.
Odlični su bili i rezultati ostalih članova SK Rijeka: Fran Maksan osvojio je 5. mjesto, Oliver Miculinić 6. mjesto, Lana Skokan 6. mjesto, Jakov Tešar 5. mjesto, a Ferdo Spajić 7. mjesto.
Glavni trener Ski kluba Rijeka je Mateo Rački.

-Na Platku su protekla dva dana vremenski uvjeti bili idealni. Utrke je krasilo lijepo sunčano vrijeme. Natjecanja su se održavala na stazi Radeševo 2, ističu iz Ski kluba Rijeka te se zahvaljuju Goranskom sportskom centru i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, stanici Rijeka na suradnji. Svim okupljenim natjecateljima, trenerima i navijačima najavljeno je da će se i sljedeće godine održati utrke na Platku, ali uz novu žičaru- četverosjedežnicu kojoj se svi veselimo.


REZULTATI: Slalom CroSki kupa ,,Kup PGŽ" za djevojčice i dječake (U10, U12)- Platak 10. veljače 2023.

Mlađe djevojčice

1. Maša Škornjak (Ski klub Mladost)
2. Marla Štern (Ski klub Medveščak)
3. Lana Skokan (Ski klub Rijeka)

Mlađi dječaci

1. Matej Lukačin (Ski klub Medveščak)
2. Fran Ivas (Ski klub Medveščak)
3. Filip Gjurašić Fak (Ski klub Zagreb)

Starije djevojčice

1. Nika Popović (Ski klub Zagreb)
2. Ana Karlak (Ski klub Mladost)
3. Alma Cvjetko (Žuti mačak)

Stariji dječaci

1. Luka Filipec (Ski klub Zagreb)
2. Vito Šverko (Ski klub Medveščak)
3. Lukas Šepić (Ski klub Rijeka)


REZULTATI: Veleslalom CroSki kupa za Prvenstvo Hrvatske djevojčice i dječake (U10, U12)- Platak 11. veljače 2023.

Mlađe djevojčice

1. Tamara Novak (Ski klub Medveščak)
2. Ika Perica (Ski klub Končar)
3. Maša Škornjak (Ski klub Mladost)

Mlađi dječaci

1. Matej Lukačin (Ski klub Medveščak)
2. Tino Vukušić (Ski klub Medveščak)
3. Juraj Šimunović (Ski klub Zagreb)

Starije djevojčice

1. Nika Popović (Ski klub Zagreb)
2. Ula Vučinić (Žuti mačak)
3. Ana Karlak (Ski klub Mladost)

Stariji dječaci

1. Luka Filipec (Ski klub Zagreb)
2. Lukas Šepić (Ski klub Rijeka)
3.Tan Tiška (SSK Maksimir)

Ski klub Rijeka ostvario sjajne rezultate na Platku

Više sa portala poduckun.net ...