[FOTO] MASTERS TOUR: Sjajnim mečevima okončan 57. ITF Internacionalni teniski turnir veterana Opatija 2022

Autor: Portal Poduckun 31.08.2022

Ovogodišnji turnir može se svrstati u jedan od boljih turnira u posljednjih desetak godina.

Opatija - Tradicionalni 57. po redu Internacionalni teniski turnir veterana iz serije Masters Tour krovne svjetske teniske federacije ITF okončan je prošlog petka u večernjim satima. Okupilo se ukupno 85 tenisačica i tenisača (11 više nego prošle 2021. godine) iz Austrije, Australije, Engleske, Francuske, Italije, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Rusije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske, USA i Hrvatske, ukupno 17 nacija.

Središnje događanje tradicionalno je drugi dan turira, kada je svečana večera za sve sudionike i njihove pratioce, te uzvanike. Na terasama kluba druženje i zabava uz izvrsnu hranu našega kafića Tenis i DJ Sreleta - Srećka Šobota, koji je podizao cjelovečernju atmosferu sa zvucima stranih i domaćih evergreena, pop i rock 60-ih i 70-ih, a i malo latino i disco ritmova.

Muški dio turnira odvijao se u devet, a ženski u četiri pojedinačne dobne kategorije. Odigrani su i mečevi u parovima i mješovitim parovima, muški u tri, ženske u dvije, te u tri mješovite dobne kategorije . Vremenske prilike, osim posljednjeg dana zbog velike vrućine, bile su idealne za igranje. Igralo se prva tri dana i do kasno u noć pod rasvjetom.

U kategoriji 35+ pobjednik je Majdic Philipp iz Austrije, u 40+ Arginelli Alessandro iz Italije, 45+ Sandro Brusich iz Hrvatske, 50+ Franzato Cristiano iz Italije, 55+ Morucchio Andrea iz Italije, 60+ Viorel Dinicu iz Rumunjske, 65+ Brino Franco iz Italije, 70+ Lubin Jean iz Francuske, te u kategoriji 75+ Maks Kosjek iz Hrvatske.

U Ženskom dijelu pobjednice su bili u kategoriji 40+ Toth Eva iz Mađarske, 50+ Russo Rosa iz Italije, 55+ Gioia Luisa iz Italije i 65+ Marcon Maria Elisa iz Italije.

U muškim parovima pobjednici u kategoriji 35+ su Hollmann/Marolt iz Austrije i Slovenije, u 50+ Mekic/Radic iz Austrije i Australije, te u 60+ Mezzavilla/Zobechin iz Italije. U ženskim parovima pobjednice su 45+ Balta/Toth iz Mađarske i u 55+ Gioia/Marcon iz Italije. U mješovitim parovima u 45+ Toth/Marton iz Mađarske, 50+ Balta/Lelenco iz Mađarske i Moldavije, te Singer/Pereira iz Austrije i Portugala u kategoriji 60+.

U pojedinačnoj konkurenciji bez premca su tenisačice i tenisači iz Italije, koji su od ukupno 13 pojedinačnih kategorija osvojili sedam titula. Zanimljivost turnira je svakako riječki tenisač Maks Kosjek. Po njegovim riječima nastupao je na svim turnirima od 1992. godine. U tom razdoblju bio je osam puta finalist i trostruki je pobjednik turnira u raznim dobnim kategorijama.

Ovogodišnji turnir može se svrstati u jedan od boljih turnira u posljednjih 10-ak godina. Protekao je u lijepoj i zabavnoj atmosferi, druženjima tijekom cijelog turnira svih sudionika, dobrom organizacijom svih nas, a posebno zalaganjem direktora turnira Ivora Eržišnika. Za istaknuti je vrsnu dnevnu organizaciju mečeva Vrhovnog suca Matea Papića iz Rijeke, a sve uz asistenciju pomoćnog suca Matee Biondić, naše bivše takmičarke koja je započela sudačku karijeru.

Zahvaljujemo se na suradnji TK Kvarner iz Rijeke, na čijim terenima se odigravao veliki broj mečeva, bez čije pomoći teško bismo organizirali ovako veliki turnir. Svakako treba naglasiti i financijsku pomoć Turističke Zajednice Grada Opatije i Sportskog Saveza Grada Opatije.

Tekst i foto: Miloš Vrenc

Sjajnim mečevima okončan 57. ITF Internacionalni teniski turnir veterana Opatija 2022

Više sa portala poduckun.net ...