[FOTO] Mlada opatijska tenisačica Mia Brozina ostavlja ljeto iza sebe prebogato međunarodnim nastupima

Autor: Nikola Cvjetović 05.09.2022

- Naša Mia je dala svoj doprinos kao članica ženske reprezentacije Hrvatske u uzrastu do 12 godina u mečevima parova, a turnir je završila vrijednom pojedinačnom pobjedom protiv drugoplasirane Britanke Annabel Wong u vjerojatno najkvalitetnijem meču svoje mlade karijere, napomenuo je Eržišnik.

Opatija - Nakon velikog uspjeha u svibnju, kada je postala viceprvakinja RH u kategoriji za djevojčice do 12 godina, Mia Brozina je u lipnju igrala u Trstu na turniru prve kategorije iz kalendara Tennis Europe, europske teniske federacije.

Turniri prve kategorije redovito okupljaju i reprezentativke, u ovom slučaju naših susjednih zemalja kao što su Italija, Slovenija, Austrija...tako da je kvaliteta tenisa na vrlo visokoj razini. Nakon pobjede u prvom kolu Mia je poražena od talijanske reprezentativke Sofie Ferraris sa 6:4, 6:4. Paradoksalno, taj poraz je Miji dao samopouzdanja jer joj je pokazao da može igrati ravnopravno s najboljima, a što će se pokazati u sljedećim mečevima.

- Nakon Trsta u srpnju je slijedio nastup u Sloveniji, Otočec ob Krki, turnir kategorije 2, gdje je Mia izvrsnim igrama nanizala pobjede protiv Talijanke, Slovenke, Amerikanke i Austrijanke te tako došla do svog prvog međunarodnog pojedinačnog finala. Tamo je nakon iscrpljujućeg prvog seta, u trajanju od sat i pol, poražena od odlične Rumunjke Ane Chindris sa 7:6 6:0. U igri parova, s partnericom i najboljom mladom Hrvaticom Martom Džanić, zaustavljena je u polufinalu turnira. Ovakvi turniri, s velikim brojem mečeva po ljetnim vrućinama, su iznimno fizički i mentalno zahtjevni te se nakon turnira dogodilo pražnjenje i pad imuniteta te bolest. To je samo pojačalo svjesnost da već sada Mia mora voditi računa o prehrani, fizičkoj spremnosti i regeneraciji na jednoj višoj razini, istaknuo je Ivor Eržišnik, trener Tenis kluba Opatija,

Nažalost, zbog bolesti je Mia propustila zanimljiv i vrijedan kamp reprezentacija Hrvatske, Italije, Slovenija i BiH održan krajem srpnja u Vinkovcima, ali se na vrijeme oporavila za odlazak u Italiju kao članica ženske reprezentacije Hrvatske u uzrastu do 12 godina, uz Martu Džanić i Sophiu Santos.

- European Summer Cups je natjecanje reprezentacija koje se igra u formatu dva pojedinačna meča i susret parova, ekipa koja ostvari dvije pobjede ostvaruje i ukupnu pobjedu. Predvođene izbornikom i trenerom Davorom Jaićem cure su odigrale odlične kvalifikacije pobijedivši reprezentacije Bugarske, Turske i domaćina Italije te tako izborile nastup na završnom turniru najboljih 8 reprezentacije Europe. Završni turnir je igran od 4. do 7.kolovoza u Francuskoj, Ajaccio na Korzici, gdje je naša reprezentacija u grupnoj fazi poražena od Njemačke i Rumunjske da bi u razigravanju pobjedom protiv Poljske te porazom protiv Ujedinjenog Kraljevstva ostvarila povijesni uspjeh osvojivši 6.mjesto u Europi. Naša Mia je dala svoj doprinos u mečevima parova, a turnir je završila vrijednom pojedinačnom pobjedom protiv drugoplasirane Britanke Annabel Wong u vjerojatno najkvalitetnijem meču svoje mlade karijere, dodao je Eržišnik.

Ljeto 2022.će Miji ostati u dugom sjećanju, a međunarodno iskustvo koje je stekla je vrlo važno za usmjeravanje daljnjeg razvoja.

S novom školskom godinom i ozbiljnijim trenažnim procesom, obveze će postati još veće. Kao i do sada, Mia će imati podršku svojih roditelja, nastavnika u OŠ Rikard Katalinić Jeretov gdje će krenuti u 7.razred te tenis kluba Opatije u uspješnom ispunjavanju zahtjevnih svakodnevnih obaveza, zaključio je Eržišnik, dok mi mladoj opatijskoj tenisačici želimo puno uspjeha u nastavku karijere.

Više sa portala poduckun.net ...